Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO Elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională a olimpiadelor școlare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”  din Alba Iulia dă dovadă și în acest an școlar de exemple de bune practici educaționale prin rezultatele obținute de elevi la olimpiadele școlare desfășurate până în prezent.

elevi militar03Olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de lingvistică, olimpiade interdisciplinare, sunt menite să dezvolte elevilor capacităților creatoare, să le valorifice pasiunea pentru lectură, abilitățile comprehensive, de analiză și interpretare a textelor literare, nonliterare, modale, precum și raționamentul logic sau descifrarea codurilor lingvistice.

Elevii au demonstrat pasiune în tot ceea ce au întreprins și, învățând din profesionalismul cadrelor didactice care i-au îndrumat (profesor Teodora Dăncilă, profesor Cosmina Mircea și profesor Simona Mureșan), au obținut rezultate deosebit de frumoase, trei dintre ei calificându-se la etapa națională a acestor olimpiade.

La olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață”, adăugăm în palmaresul rezultatelor înregistrate în anii școlari anteriori, un număr de 6 premii și mențiuni, după cum urmează: eleva fruntaș Balea Bianca (XA) s-a clasat pe locul I, calificându-se la etapa națională iar eleva  caporal Argatu Ioana (XI E) a obținut premiul III. La aceeași disciplină  s-au obținut și patru mențiuni: elevele fruntaș Geică Cristina (X D) și Câmpean Maria (X B), eleva Tomoiagă Ioana (IX B) și elevul plutonier-major Crețu Cosmin (XII B).

Și olimpiada de Lingvistică ne-a încununat cu două calificări la etapa națională: elevul Rodilă Andrei (IX E) clasat pe locul I la etapa județeană și cu cel mai mare punctaj obținut la secțiunea de performanță, iar elevul sergent-major Știucă Nicușor (XII A) clasat pe locul al II-lea la aceeași etapă. Reușita lor este secondată de cea a colegilor Oprea Gabriel (XI C), clasat pe locul al III-lea, iar Sava Iza (X C) a obținut mențiune.

Așadar, prin pasiune și perfecționare continuă se obțin rezultate remarcabile, prin intermediul cărora se confirmă, încă o dată, că liceul militar albaiulian este o școală a performanței. (V.N.)

Text: Profesor Simona Mureșan

Foto: Daniela Filimon

[nggallery id=1507]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea