Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Efectul prezenței studenților de la Drept, din Alba Iulia, la ședința de Consiliului Județean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta CJ Alba (3)Lunar, aleșii noștri în funcțiile de consilieri județeni se întâlnesc să voteze proiecte de hotărâri – acte normative, alocări de bani, organigrame, șamd. Dacă de obicei, la consiliul județean spre deosebire de Consiliul Local Alba Iulia, ședințele durează puțin și se votează în unanimitate, ieri, prezența în sală a câorva zeci de studenți la Drept, de la Universitatea din Alba Iulia, a avut un efect revigorant asupra celor care ne reprezintă.

De votat s-a votat ca de obicei, aproape toate cele 24 de proiecte de hotărâre fiind aprobate în unanimitate, însă s-a vorbit mai mult, s-a discutat, s-a încercat să se arate tânărului electorat că aleșii muncesc în interesul cetățenilor și că merită cu prisosință cei aproape 600 de lei, cât este indemnizația pe care o primesc pentru o ședință. Ședință care ieri a durat cam de cel puțin trei ori mai mult decât de obicei.

În concluzie, prezența cetățenilor la ședințele de consiliu județean este benefică. Nu uitați, că oricare dintre dumneavostră poate participa la aceste întâlniri ale “parlamentului județean”, ședințele fiind publice. În acest mod, fiecare ar putea cunoaște nemediat oamenii pe care i-au votat, persoanele care iau decizii în numele lor.

Despre impresiile cu care au rămas unii dintre studenții cu care am vorbit, atât despre ședința de la consiliul județean cât și  despre cea de la Consiliul Local Alba Iulia la care participaseră în urmă cu doar câteva zile, voi reveni într-un material viitor.

[nggallery id=1356]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea