FOTO: Educație rutieră prin joacă, în parcarea Lidl din Alba Iulia. Zeci de copii, instruiți de polițiști cum să fie pietoni responsabili

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Zeci de copii au participat sâmbătă, 30 septembrie, la lecția interactivă de circulație rutieră susținută de polițiștii din Alba Iulia. Denumită generic ”Verde la educație pentru circulație”, acțiunea s-a desfășurat cu începere de la ora 11.00,  în parcarea magazinului Lidl din cartierul Cetate.

Prima parte a lecției de educație rutieră a fost reprezentată de secțiunea teoretică, în care cei mici au aflat toate informațiile despre semnele de circulație, ce înseamnă fiecare, dar și cât de important este să fie atenți la trafic.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cea de-a doua parte a cuprins o sesiune interactivă, unde copiii au fost invitați să aplice cunoștințele proaspăt dobândite, printr-un joc de circulație rutieră în cadrul unui orășel miniatural.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La final, toți participanții au fost răsplătiți cu premii pentru participarea activă la lecție.

Evenimentul a avut loc simultan, în sectoarele special amenajate, în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară.

Devenit tradiție deja, parteneriatul dintre Poliția Română și Lidl are ca scop educarea copiilor în privința importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați copiii. Pe parcursul edițiilor anterioare, la nivel naţional, peste 50.000 de copii au luat parte la lecțiile interactive susținute de polițiști și și-au însușit informații esențiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419