Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ediția a IV-a a Conferinței Managementul Carierei, derulată de CICOC al UAB, s-a încheiat. Cariera, subiectul principal al discuțiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 9-11 noiembrie a.c. a avut loc la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cea de a patra ediție a conferinței “MANAGEMENTUL CARIEREI”, organizată de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB), în parteneriat Consiliul Județean Alba, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Fundația Comunitară Alba, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba, Alumni UAB, Liga studenților din UAB.

managementul-carierei04Un aport deosebit în buna derulare a activităților conferinței și l-a adus grupul de voluntari CICOC-UAB, format din studenți și masteranzi ai mai multor specializări din Universitate, care au avut șansa să experimenteze organizarea unui eveniment de amploare.

Ca și la edițiile precedente, participanții au fost atât studenți și absolvenți ai UAB, cât și elevi în clasele terminale de liceu, cadre didactice, angajați, angajatori, reprezentanți ai mediului public și privat.

Pe parcursul a trei zile, cariera a fost subiectul principal al discuțiilor, dezbaterilor, prelegerilor și întâlnirii cu angajatorii, derulate în cadrul programului evenimentului.

La deschiderea Conferinței au luat cuvântul: Conf. univ.dr. Larisa Dragolea –Director CICOC-UAB, Prof.univ.dr. Adela Socol-Prorector, Conf.univ.dr. Diana Câmpan – Purtător de cuvânt al Universității, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba.

În prima zi a conferinței au fost susținute un număr de 5 ateliere cu tematică motivațională, învățare non-formală, carieră, antreprenoriat, după cum urmează: Atelierul “Dezvoltarea personala si succesul profesional: a face, a privi, a gândi”, a planifica, susținut de către Ovidiu PANAITE, trainer; Atelierul Vrei sa fii fericit? Fii recunoscator!”, susținut de către Valeriu STÂNEA, antreprenor; Atelierul “De ce nu îmi spune și mie cineva?! Kit de supraviețuire în mediul profesional”, susținut de către Andreea GROZA, trainer; Atelierul “De vorba cu tine, despre primii pași în carieră!”, susținut de către Larisa DRAGOLEA, trainer, consilier orientare privind cariera; Atelierul “Gândirea și abilitățile unui antreprenor inovativ!”, susținut de către Alexandru ROJA, Director executiv Startup Transilvania Cluj Napoca.

Datorită implicării și promovării acestui eveniment de către cadrele didactice ale UAB, atelierele s-au derulat în condiții foarte bune, locurile anunțate inițial au fost suplimentate, iar participanții s-au declarat foarte mulțumiți pentru faptul că astfel de proiecte se derulează în cadrul Universității.

În cea de a doua zi a conferinței au fost susținute un număr de trei prelegeri, de către următorii invitați: Dan Sărmășan (Președintele Consiliului de Supraveghere al Agra’S), Sendy Țălnar (Manager la propriul club de sport din orasul Alba Iulia ~Sendy Club~), Cezar Grigoriu (Trainer, public speaker, autor al lucrărilor: „Managementul deciziei” și „O profesie plină de respect și emoții”).

Cei trei invitați au împărtășit celor prezenți propriile experiențe și modul în care au reușit să își construiască o carieră. Prelegerile au avut un impact major în rândul tinerilor, care au plecat cu promisiunea că vor fi prezenți și la ediția următoare.

Invitatul Cezar Grigoriu s-a aflat pentru a treia oară la Alba Iulia, în calitate de invitat al Conferinței Managementul Carierei, declarând că îi place foarte mult orașul și atmosfera de aici și că va veni de fiecare data când va fi invitat.

A treia zi a acestui maraton dedicat carierei a avut în program o masă rotundă la care au participat angajatori, studenți, elevi, profesori, cu tema: Universitate – absolvent- angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană, moderată de Dorin SAVA, Director Executiv Fundația Comunitară Alba. Discuțiile generate au fost unele constructive, generatoare de soluții dar și propuneri venite din partea angajatorilor, pentru a crește gradul de angajabilitate.

Următoarea ediție a Conferinței Managementul Carierei se va desfășura în luna niembrie a anului următor.

[nggallery id=2968]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea