Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Echipa CS Universitatea Alba Iulia – medalie de argint la Campionatele Naţionale de Alergare Montană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă 10 august, la Vatra Dornei au avut loc Campionatele Naţionale de Alergare Montană, competiţie la care echipa CS Universitatea Alba Iulia s-a clasat pe locul secund, cucerind astfel medalia de argint.

La start au fost prezente Alina Boholţan – locul 5, Andra Ologu  – locul 6, Ana Rodean – locul 8 la individual (toate dublă legitimare CS Unirea cu CS Universitatea Alba Iulia) şi care au evoluat în proba senioarelor de 9 kilometri, precum şi Gabriela Stoia care a concurat în proba de 4 kilometri rezervată junioarelor (locul 15). Albaiuliencele au fost însoţite la această competiţie de antrenorul Gabriel Avram.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Echipa de senioare a terminat pe locul secund, dar puteam câştiga medalie de aur, însă Alina Boholţan a greşit traseul şi a pierdut timp preţios. Astfel sportiva a ratat locul 4 şi implicit şansa de a fi inclusă în lotul României pentru Mondiale. S-a concurat pe un traseu absolut criminal, cu o coborâre foarte abruptă, urmată de o urcare la fel de dificilă”, a declarat antrenorul Gabriel Avram. Prima poziţie a fost ocupată de CS Universitar Galaţi cu 17 puncte, urmată de CS Universitatea Alba Iulia – cu 19 puncte.

*Atleţii albaiulieni medaliaţi la campionatele naţionale de juniorilor I

La Campionatele Naţionale de atletism alte juniorilor I, întrecere desfăşurată la Bucureşti, competitorii din Cetatea Marii Uniri au cucerit două medalii. Astfel, Mihaela Acatrinei a obţinut medalia de argint în proba de 10.000 metri marş cu rezultatul de 51.07:51, iar Gabriela Stoia pe cea de bronz în proba de 800 metri cu timpul de 2.13:03 (record personal), ambele sportive, pregătite de Gabriel Avram, având dublă legitimare între LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia. [nggallery id=60]Sunt performanţe notabile pentru cele două, dar şi pentru antrenorul albaiulian, aflat de ani buni în prim-planul atletismului judeţean. De asemenea Gabriela Stoia a mai ocupat locul 6 în  proba de 400 metri plat cu timpul de 58:35 – un al doilea record personal.

*Mihaela Acatrinei – argint, Gabriela Stoia – bronz

„Dacă medalia Mihaelei a fost previzibilă, ea fiind o obişnuită a podiumului de premiere, cea a Gabrielei a reprezentat o plăcută surpriză, fiind întâia din cariera sportivă. Ea a realizat o cursă perfectă din punct de vedere tactic reuşind să-şi îmbunăţească cea mai bună performanţă cu aproape 5 secunde”, a declarat antrenorul Gabriel Avram. Recent, tot la Bucureşti, la  finala Campionatului Naţional de atletism rezervat juniorilor II, Bianca Molnar (LPS Alba Iulia şi CS Unirea, antrenor Gabriel Avram, prezentă la Mondialele pentru cadeţi din Ucraina) a dominat cu autoritate proba de 5000 metri marş câştigând cu un avans de peste un tur de stadion şi, cu timpul de 25.32:37, a intrat în posesia medaliei de aur.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea