Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Delegație oficială a Districtului Prignitz din Germania, primită cum se cuvine la Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Delegație oficială a Districtului Prignitz din Germania, primită cum se cuvine la Alba Iulia

”Astăzi, am avut deosebita onoare de a primi la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba, vizita unei delegații oficiale a Districtului Prignitz – Landul Brandeburg din Republica Federală Germania. Delegația a fost condusă de domnul Christian MULLER, administratorul Districtului și domnul Marcus BETHMANN – șef prevenire incendii și dezastre. Din partea autorităților române au participat prefectul județului Alba, domnul Nicolae ALBU și vicepreședintele consiliului județean Alba, domnul Dumitru FULEA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scopul vizitei delegației în județul Alba este organizarea unei reuniuni de lucru pe diferite domenii de interes comun, cum ar fi: educaţie şi formare profesională VET, sistem juridic, transportul public, situații de urgență – protecţie civilă – SMURD, precum şi mediul de afaceri.

În cadrul vizitei, inspectorul șef al ISU Alba, domnul colonel Ovidiu Nicolae COSTEA, a prezentat distinșilor invitați modul de organizare și funcționare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba, istoricul instituției precum și rolul benefic pe care sistemul național integrat de urgență îl aduce cetățenilor români.
Delegația a fost interesată de funcționarea sistemului integrat de urgență din România (atât din punct de vedere legislativ cât și operațional) despre tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și de pregătirea personalului de intervenție și a populației.

Totodată, șeful ISU a vorbit delegației străine despre dispecerizarea comună ISU – SAJ, modul de pregătire a personalului care activează în domeniul situațiilor de urgență precum și despre dotarea cu tehnică performantă pentru a oferi un răspuns profesionist adaptat nevoilor cetățenilor.

Vizita delegației a continuat la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Alba și dispeceratul comun (ISU –SAJ) unde distinșii invitați au putut observa, pe de-o parte modul de organizare și funcționare a sistemului de urgență iar pe de altă au aflat informații legate despre întreaga activitate a salvatorilor și modul integrat de conlucrare cu toate structurile de urgență, în scopul salvării de vieți.
Pe timpul vizitei, invitații noștri au avut ocazia de a asista la un exercițiu de intervenție pentru salvarea unei persoane încarcerată într-un autoturism în urma unui accident rutier grav. Delegația germană fost impresionată de nivelul de pregătire, dedicarea și profesionalismul demonstrat de salvatorii români.

Ajutorul oferit de către România, Greciei și Franței în limitarea răspândirii incendiilor de vegetație, ajutorul oferit Turciei, urmare a cutremurului major produs la începutul acestui an sunt doar câteva exemple de bune practici în ceea ce privește salvatorii români și care au fost aduse în discuție împreună cu membrii delegației germane.”, au transmis reprezentanții ISU.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia? Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, și va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Otopeni, anunță Patriarhia Română. Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19.00, potrivit mediafax. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea