Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Delegația Colegiului Militar din Alba Iulia s-a întors din Istanbul cu noi cunoștințe

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Comunicat de presă

De curând, delegația Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” s-a întors de la Istanbul, unde a participat la cea de a patra reuniune de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius „Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”. În acest proiect de cooperare europeană, colegiul militar albaiuian este partener cu alte șase  instituții de învățământ din: Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria. La această reuniune de proiect, au participat trei cadre didactice : prof. Fărcaș Paraschiva, prof. Secăreanu Iancu Sorin, prof. Vancea Felicia Adriana și cinci elevi: el. plt. adj. Dima Mihaela Alexandra, el. sg. maj. Bogdan Ioana Daniela, el.sg. Ghenciu Thudoraș Alexandru, el.sg. Oros Horea Ciprian și el.sg. Onofrei Ștefan Felix.

Reuniunea de proiect s-a derulat în perioada 22-26 octombrie în Istanbul la un liceu vocațional sanitar și a fost dedicată sănătății sub toate aspectele ei. Activitățile au fost centrate pe  studiul impactului pe care stresul, problemele emoționale, alimentația și activitatea fizică îl au asupra sănătății. În cadrul work-shopurilor organizate de instituția gazdă, elevii au avut ocazia să învețe tehnici de acordare a primului ajutor, metode de gestionare a situațiilor stresante cu care se confruntă în activitatea zilnică și, nu în ultimul rând, au comparat sistemul de învățământ autohton cu cel din Turcia.

Pe parcursul reuniunii, elevii și cadrele didactice au participat la programul de studiu al instituției gazdă, la mese rotunde, vizite de documentare, ateliere practice. Vizita de documentare în centru vechi al orașului Buyukcekmece  a fost un bun prilej pentru participanți de a compara stilul de viață tradițional cu cel contemporan. De asemenea, vizitarea unor importante obiective istorice din Istanbul a oferit participanților ocazia de a studia stilul de viață, bucătăria și familia turcească. Elevii s-au bucurat de oportunitatea  cunoașterii îndeaproape  a unei civilizații diferite.  În schimb, putem spune că ospitalitatea este o trăsătură comună.

Reuniunea din Turcia a contribuit la întărirea colaborării dintre instituțiile partenere  printr-un fructuos schimb de bune practici,  precum și la legarea unor frumoase prietenii între elevii participanți.

Următoarea reuniune de proiect va avea loc la Alba Iulia în perioada 13-17.12.2014 și va avea ca temă ,,Rolul activităților psihice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor”.

  Activitățile acestui parteneriat sunt finanțate în totalitate de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot parcursul vieții.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

[nggallery id=2511]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea