Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: David Manu (TC Sun Alba Iulia) şi Alexandru Giurea (CSŞ Petroşani), învingători la Cupa Pamira pe echipe | Tenismenii albaiulieni, remarcaţi la Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi perfomanţe realizate de tenismenii de la TC Sun Alba Iulia în aceste zile la Sibiu, unde la „Cupa Pamira pe echipe” dublul format din taManu TC Sun Alba Iulia 3lentatul David Manu (TC Sun) şi Alexandru Giurea (CSŞ Petroşani) a câştigat turneul la categoria 12 ani. 

La competiţia din judeţul vecin au fost mai mulţi jucători de la clubul albaiulian, cel mai importat rezultat fiind reuşit de David Manu (a împlinit 11 ani), la o categorie superioară de vârstă.

În acest weekend în toată ţara s-au desfăşurat turnee de tenis de câmp pe echipe sub egida Federaţiei Române de Tenis. Jucătorii de la Tenis Club Sun din Alba Iulia au participat la turneul „Cupa Pamira pe Echipe” din localitatea Sibiu. Competiţiile pe echipe au ca scop dezvoltarea spiritului de echipă. Echipele sunt formate din doi jucători. O întâlnire constă în 2 meciuri de simplu şi 1 meci de dublu.

Conform aşteptărilor, David Manu, locul 8 pe ţară la categoria 12 ani (locul 1 în clasamentul sportivilor născuţi în 2005), şi Giurea Alexandru (CSŞ Petroşani, născut în 2004) locul 3 în clasamentul oDavid Manu TC Sun Alba Iulia 4ficial, au câştigat locul 1 la 12 ani pe echipe, după o competiţie disputată pe un tablou cu 8 echipe la start învingând de 3 ori. Pe locul al 4-lea la categoria 12 ani s-au clasat Lucas Stoia și Butuc Dragos, ambii TC Sun Alba Iulia.

Chiar daca vremea a fost capricioasă sâmbata în prima zi de concurs, competiţia de categoria 1 a FRT a costituit o bună testare pentru cei mai performanţi dintre sportivi în vederea unor turnee viitoare.

Pentru categoria 14  ani şi 12 ani fete s-au format 2 grupe valorice în funcţie de clasamentul total al echipelor formate.

La 12 ani fete echipa formată din Munteanu Carla (TC Sun Alba Iulia) şi Şandru Denisa (Clubul de Tenis Alba-Cugir) a obţinut locul 2 în grupa B cu două victorii.  Negrescu Alexia şi Mărginean Alexia (ambele TC Sun Alba Iulia) s-au clasat pe locul 5 în grupa A.

La 14 ani fete echipa Moldovan Alexandra (TC Sun Alba Iulia) şi Zait Algela (CS Universitar Tg. Mureş) a câştigat locul 3David Manu TC Sun Alba Iulia 10 în grupa B.  Munteanu Tania (TC Sun Alba Iulia) şi Dascălu Bianca (CS Dinamo Braşov) au obţinut locul 5 în grupa A.  In total la această categorie au participat 10 echipe (20 de jucătoare).

La 14 ani băieţi echipa formată din Gligor Răzvan (TC Sun Alba Iulia) şi Taut Ioan (CSS Sighetul Marmaţiei) a obţinut locul 3 în grupa A şi în final locul 6 la această categorie.

Oficial în toată ţara aceste turnee s-au desfăşurat după sistemul de joc cu seturi scurte până la 4 game-uri, la 4-4 jucându-se tie-break iar la dublu aplicându-se regula No Add. La Sibiu organizatorii au optat pentru sistemul clasic de 6 game-uri şi doar în cazul în care scorul la simplu în total pe echipa era 2-0, meciul de dublu era unul de tip scurt.

Punctele obţinute la această competiţie vor fi în plus faţă de cele mai bune 8 rezultate de la simplu/ dublu şi va fi luat in calcul cel mai bun rezultat de la echipe.

A fost un turneu plin de emoţii pentru copii dar şi pentru însoţitori. Când lucrurile păreau a fi fără speranţă, încurajările i-au ajutat pe jucători să pornească în luptă din nou şi cu mai multă putere„, a spus Cristina Moldovan, reprezentanta TC Sun Alba Iulia.

[nggallery id=1811]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea