Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Curaj nebun pentru o tânără din Alba Iulia! Poartă șarpele la gât, ca pe o eșarfă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sarpe02Are doar 16 ani, un curaj nebun și pasiuni mai puțin întâlnite la fetele din ziua de azi. Denisa Picoș se plimbă de două zile cu pitonul prin Cetatea Alba Carolina și oferă ocazia celor mai îndrăzneți să se fotografieze alături de unul dintre cele mai de speriat animale. Acțiunea are ca scop promovarea expoziției de reptile de la Muzeul Național al Unirii care a ajuns la Alba Iulia, la mijlocul lunii iunie.

Pitonul birmanez, de care o parte din conjudețeni s-au speriat, iar alții s-au minunat, are un an și trei luni, vârstă la care nu este capabil să ștranguleze sau să atace, deci este inofensiv.

”Eu personal ador șerpii. Lumea se fotografiază cu el pentru că nu în fiecare zi ai această sarpe01ocazie. Acasă am o broască țestoasă pe care o cresc cu mare drag”, a spus Denisa care este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, profilul științe-sociale.

Paradoxal sau nu, fetele s-au arătat mai curajoase în a se fotografia cu animalul. ”Au fost și doamne de peste 60 de ani care l-au pus pe după gât, dar și copii de 7-8 ani”, a spus Denisa.

Reprezentanții arădeni au precizat că prelungesc expoziția de reptile cel puțin până la începutul lunii august.

Pitonii birmanezi sunt răspândiți prin sudul și sud-estul Asiei, pot ajunge până la lungimea de 5 metri, consumă animale până la talia unei căprioare și depun aproximativ 10-20 ouă pe care le clocesc asemănător păsărilor. Este de specificat faptul că sunt o specie blândă, des crescută ca animal de companie. Cel mai mare exemplar a trăit în organizația Serpent Safari, o femelă pe nume Baby, care la ultima măsurătoare a avut 5,70 metri.

[nggallery id=2063]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea