Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Cupru Min Abrud, profit de aproape 10 ORI mai mare față de 2020. Directorul general, Tiberiu Rațiu: „A fost un an greu, cu provocări”

Publicat

în

Cupru Min Abrud, profit de aproape 10 ORI mai mare față de 2020. Directorul general, Tiberiu Rațiu: „A fost un an greu, cu provocări”

În 2021, Cupru Min S.A. Abrud, companie subordonată Ministerului Economiei Comerțului și Mediului de Afaceri, a înregistrat un profit net de aproximativ 10 ori mai mare decât în 2020, an în care raportase un profit net de aproape 7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de peste 255,5 milioane de lei.

Pentru a afla care au fost secretele acestei reușite și la ce ne putem aștepta pentru anul 2022, am discutat cu directorul general al societății Cupru Min, Tiberiu Rațiu.

– Stimate domnule director general Tiberiu Rațiu, începutul unui nou an calendaristic este prilej de bilanț pe anul încheiat pentru orice instituție ori firmă de stat sau privată. Cum a fost anul 2021 pentru compania Cupru Min S.A. Abrud?

Elit - Gustul Desăvârșit

 – 2021 a fost un an greu, cu provocări, cu încercări, dar care la final s-a dovedit a fi anul în care compania a înregistrat cel mai mare profit de la înființare. Factorii principali determinanți pentru succesul amintit au fost: prețul cuprului pe plan mondial, care s-a situat la peste 9.000 de dolari americani/tonă; condițiile meteorologice care nu au fost potrivnice activităților din cadrul societății; influența scăzută a efectelor pandemiei, în sensul că numărul îmbolnăvirilor înregistrate nu a impus sistarea activității; producerea unei cantități mari de concentrate de cupru vandabile la un preț competitiv și, nu în ultimul rând, managementul eficient, gestionarea resurselor financiare în mod responsabil, prioritizarea și eșalonarea cheltuielilor. Este un subiect care comportă analize mai ample, întrucât profitul de aproximativ 10 ori mai mare din 2021 comparativ cu anul precedent are, pe lângă factorii favorizanți amintiți, și în alte cauze.

În anul 2021, s-au pensionat peste 90 de salariați din totalul de 600. Este o cifră importantă, au plecat foarte mulți oameni formați, calificați, dedicați muncii și unității. Înlocuirea lor va fi o provocare pentru următorii ani. Factorul uman a fost, este și va rămâne poate cel mai important element în realizările deosebite înregistrate.

– Având în vedere că societatea Cupru Min Abrud este mare consumatoare de energie, cum va influența activitatea companiei majorarea prețurilor la energie?

– Nu cunoaștem exact, iar din informațiile noastre nu putem estima evoluția prețului la energia electrică. Pot să vă spun însă că în 2018 costul energiei electrice în produsul finit a fost de 19%, în 2019 – de aproximativ 22%, în 2020 – de 21,5%, iar în anul 2021, pe 11 luni, costul energiei a fost de circa 30% în costul produsului finit.

Anul 2022 va fi un an în care consumul de energie va fi aproximativ similar cu cel din 2021. Dacă prețul la energie va crește, așa cum a crescut în luna decembrie 2021 –  de 7,3 ori – din calculele noastre, producția se va realiza, vom putea respecta termenii contractuali, deci vom putea produce concentratele, dar nu putem estima un profit. Piața bursieră, prețul la cupru dacă va avea un trend ascendent ne va putea spune dacă pentru anii ce urmează ne vom mai putea număra printre producătorii de cupru europeni.

– Ce sume și ce investiții își propune să realizeze Cupru Min Abrud în 2022 pentru modernizarea sau extinderea capacității de producție, în vederea creșterii cantității de minereu extrase.

– Investițiile prevăzute pentru anul 2022 își propun, în primul rând, menținerea capacității de producție și nu creșterea cantităților fizice. Zăcământul se dezvoltă în adâncime. Pentru aducerea la lumină a bogățiilor, cheltuielile cresc și nu liniar, ci uneori exponențial. Când spunem investiții, ne referim la descopertare, adică îndepărtarea rocilor sterile care acoperă un zăcământ, ne referim la creșterea capacităților de depunere a sterilelor în halde și iazuri de decantare. Înlocuirea utilajelor care sunt amortizate integral, înlocuirea utilajelor și instalațiilor care au fost produse special pentru Cupru Min constituie investiții serioase, constituie găsirea unor soluții noi de producere a concentratelor cu costuri mai reduse.

Concret, pentru anul 2022, vom achiziționa două autobasculante de mare capacitate, de peste 90 tone, un excavator de 8,5 mc/cupa, o foreză cu diametrul găurii de 250 mm, Ne mai propunem automatizarea și modernizarea benzilor magistrale de transport minim B3, B4, lucrări ample de înălțare a barajului din Valea Șesei, repararea unei întregi linii de flotație și introducerea unui analizor de flux în cadrul uzinei, care să poată deschidă calea deciziilor de modificare a rețelelor de preparare în timp real pe baza informațiilor culese de pe flux.

Creșterea randamentelor de extracție, adică obținerea de cantități sporite de substanță utilă din aceeași masă minieră prelucrată, scăderea costurilor de extracție prin utilizarea de utilaje și echipamente mai performante cu consumuri de energie și combustibili mai mici sperăm să ne permită să fim în continuare rentabili.

– Care a fost evoluția salariilor angajaților companiei în anul 2021 și ce majorări se întrevăd pentru anul 2022?

– În 2021, salariile au crescut cu aproximativ 16%. De menționat că salariile nu sunt legate de profit. Legislația în vigoare în anul 2021, să nu uităm că unitatea are capital integral de stat, nu a permis o majorare a salariilor. Creșterea înregistrată de 16% s-a datorat facilităților de care a beneficiat ramura noastră de activitate.

 În anul 2022, conform noilor prevederi, va fi o creștere salarială proporțională cu inflația și o altă majorare va fi posibilă dacă vom înregistra o creștere a productivității muncii. Este greu de estimat cât va putea crește productivitatea în condițiile în care fluctuația de personal se va menține și în 2022, se vor pensiona unii angajați și vom fi obligați să încadrăm alți oameni care nu știm cât de productivi vor fi.

– În 2022, Cupru Min are încheiate suficiente contracte încheiate pentru asigurarea desfacerii producției de cupru și care sunt principalii beneficiari români și/sau străini? – Contractul de vânzare-cumpărare pentru concentrat de cupru va fi semnat în două săptămâni pentru întreg anul 2022 cu Trafigura Pte. Ltd, un trader internațional care ne-a cumparat produsul de concentrat de cupru și în anul 2021. Nu au fost probleme contractuale, toate facturile emise au fost încasate la timp, marfa a fost și va fi vândută de pe platformele unității cu plata „la livrare”.

– Vă mulțumesc și vă urez succes în afaceri în anul 2022!

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO

Publicat

în

BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO

Anul 2022 va fi unul benefic pentru patrimonial construit, aflat în pericol, din Roşia Montană. Un număr de 14 clădiri sau obiective istorice primesc în acest an finanţare din partea Ministerului Culturii, prin Timbrul Monumentelor Istorice 2022.

Finanţarea vine după decizia istorică din 2021, prin care Roşia Montană a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Două clădiri primesc finanţare pentru intervenţii de urgenţă (Bisericile Greco-Catolică şi Romano-Catolică), iar alte două obiective aparţinând cultelor şi administraţiei locale (casa cantorului Bisericii Unitariene şi fostul cinematograf) primesc finanţare pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru intervenţii asupra monumentelor istorice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Zece obiective (case tradiţionale, căminul cultural, biserici, monumentul funerar / comemorativ al lui Simion Balint şi un obiectiv arheologic – galeria romană din Orlea) au obţinut finanţare pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente, prin Apelul tematic Roşia Montană – patrimoniu UNESCO în pericol.

Au putut participa la această competiţie proiecte dedicate monumentelor istorice din Roşia Montană sau clădiri parte din siturile istorice clasate, aflate în proprietate privată sau publică, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin ghidul aplicantului şi lege: valoarea clădirii, starea de conservare, importanţa pentru contextul comunitar, regional şi naţional dar şi în cadrul sitului UNESCO, co-finanţare, plan de măsuri de intervenţie, avizul/acordul Direcţiei Judeţene de Patrimoniu etc.

Galeria minieră Orlea din cadrul Muzeului Mineritului, Minvest SA Deva – Filiala Roşia Montană, primeşte pentru prima dată după mulţi ani finanţare pentru reparaţii la portal (finisaje), reparaţii ale planurilor înclinate de acces şi a galeriei orizontale (curăţare şi completare trepte şi rigole laterale, eliberare pământ (steril) şi reparaţii ale suprafeţelor de călcare), reparaţii şi reconfigurări ale sistemului de iluminat, a balustrăzilor şi refacere sprijinire din lemn demonstrativă. Biserica Romano-Catolică va beneficia de înlocuirea părţilor degradate ale şarpantei, revizuirea şi reaşezarea învelitorii, introducerea şorţurilor şi revizuirea sistemului de colectare şi dirijare a apelor pluviale.

Un alt proiect se referă la lucrări de întreţinere la mormântul lui Simion Balint, unul dintre revoluţionarii români care a luptat alături de Avram Iancu, în calitate de prefect al Legiunii Arieşului. Primăria Roşia Montană va primi bani pentru lucrări de reparaţii la clădirea vechiului cămin cultural, precum şi pentru eleborarea documentaţiei tehnico-economice pentru clădirea nr. 185, fostul cinematograf al localităţii.

Celalalte proiecte se referă la reparaţii la fosta şcoală confesională romano-catolică (Casa Albă), reparaţii la Biserica Unitariană, documentaţie tehnico-economică pentru Casa Cantorului Unitarian, intervenţii de urgenţă la Biserica Greco-Catolică, respective lucrări de reparaţii la casele cu nr. 331, 344, 324, 475 şi 451. Valoarea totală a proiectelor este de 926.000 de lei, termenul de finalizare fiind decembrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă

Publicat

în

Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă

Românii care au mers ani la rând la cules de căpșuni, în Italia, își schimbă obiceiurile. Spun că fermierii din alte țări le dau bani mai mulți și le asigură condiții mai bune de muncă.

Există, însă, și categoria celor care s-au săturat de munca grea, pe ploaie, sau pe arșiță, și își încearcă norocul, în alte domenii.

Bogdan Ionică are sere în Sicilia, cu legume și fructe, dar și plantații de măslini. Este primul an în care nu găsește oameni care să-l ajute să strângă recolta. Cei care au mai lucrat pentru el îl refuză și îi spun că aleg alte țări în care sunt plătiți mai bine sau pur și simplu rămân acasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bogdan Ionică, fermier în Italia: „Mai avem de plantat încă un pic din seră, dar mă opresc că nu am forță de muncă și nu reușesc să fac singur. Vor bani mulți, preferă să rămână acasă decât să primească banii care erau înainte. Am nevoie de măcar patru oameni. Multe culturi mi-au rămas în picioare. Nu am putut să le culeg”.

Salarii mai atrăgătoare în Danemarca

În Italia, un culegător este plătit cu 50 de euro pe zi, în timp ce în Spania câștigă 80 – aproape dublu. În tot acest timp, în Danemarca, un zilier ia și 130 de euro.

Toma și soția lui au renunțat să mai trudească în agricultură din cauza condițiilor grele si s-au angajat în domeniul hotelier.

Toma: „Mergi la muncă și dacă o zi mai proastă și nu faci kgilogramele care trebuie, nici bani, nu iei în ziua respectivă. Dacă avea comenzi patronul, trebuia să mergi la muncă să culegi. Așa ,la jobul ăsta, suntem plătiți la oră. Acum sunt atâtea locuri de muncă, atâtea agenții, ai de unde să alegi”.

Bianca, soția lui Toma: „La afine, lucrai afară, lucrai și pe ploaie, obosită. Să stai într-o zi ploioasă acolo nu e deloc ușor. Aici, lucrezi în interior și e altfel”.

În 2022, cele mai multe oferte de muncă au venit din Belgia și Olanda

Adriana Agafon, manager Resurse Umane firmă de recrutare din Danemarca: „Ofertele sunt foarte avantajoase pentru că vin la pachet și cu cazări gratuite, salarii avantajoase, număr de ore mai mare. În Danemarca se câștigă câte 1.500-1.600 de euro pe lună, primesc cazare gratuită, bani de vacanță, ăsta e minimul, avem muncitori care trec de 2.500 de euro pe lună”.

Adriana Sarghie, purtător de cuvânt AJOFM Iași: „Avem locuri de muncă în domeniul agricol pentru persoanele care doresc să muncească la cules de sparanghel, de zmeură. Spre deosebire de anii anteriori, a fost o explozie de oferte pe acest domeniu”.

Conform celor de la Agenția Forței de Muncă, anul acesta, cele mai multe oferte din agricultură au venit din Belgia și Olanda.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Publicat

în

Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Instanța civilă de contencios civil Alba a anulat deciziile emise de primarul orașului Câmpeni, Pașca Cristian Dan, de numire a doi manageri la unitățile medicale din oraș, respectiv Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni și dispune anularea celor două contracte de management semnate de către primar.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active a reclamantului relativ la petitul 5 al acţiunii şi a lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Morcan Dragomir faţă de petitele 1-4.

Admite în parte acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul BAR CONSTANTIN CNP * în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI, PRIMARUL ORAŞULUI CÎMPENI şi MORCAN DRAGOMIR şi în consecinţă: Dispune anularea deciziei 1/2021, procesul verbal 2014/2021, decizia 2011/2021, dispoziţia 180/2021 şi contractul de management 7123/2021. Obligă pârâtul SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI să plătească reclamantului suma de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Respinge în rest cererea reclamantului privitoare la cheltuielile de judecată, reprezentând taxă de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Alba. Pronunţată, azi, 31.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția oferită de către instanță în cazul numirii de la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Soluția oferită de către instanță în cazul numirii de la Spitalul de Broni Cronice Câmpeni

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului privitor la petitul 6, invocată de către pârâta Mecea Valentina Ileana. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Mecea Valentina Ileana şi Primarul oraşului Câmpeni, invocată de către pârâta Mecea Valentina Ileana şi pârâtul Primarul oraşului Câmpeni.

Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul BAR CONSTANTIN, CNP * cu domiciliul în *, în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL DE BOLI CRONICE CÂMPENI cu sediul în *, MECEA VALENTINA ILEANA cu domiciliul în * şi Primarul oraşului Câmpeni, cu sediul în *, şi în consecinţă: Anulează Decizia nr. 1/16.06.2021 emisă de Consiliul de administraţie al SPITALULUI DE BOLI CRONICE CÂMPENI. Anulează procesul verbal – rezultatul final la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, nr. 2838/18.08.2021. Anulează Decizia nr. 2865/20.08.2021 emisă de comisia de soluţionare a contestaţiilor privind ocuparea postului de manager persoană fizică la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni. Anulează procesul verbal- rezultatul final la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, nr. 2867/20.08.2021.

Anulează Dispoziţia nr. 275/14.09.2021 emisă de Primarul oraşului Câmpeni. Anulează contractul de management nr. 1154/14.09.2021 încheiat între pârâtul Primarul oraşului Câmpeni şi pârâta Mecea Valentina Ileana. Obligă pârâtul Spitalul de Boli Cronice Câmpeni la plata către reclamant a sumei de 2750 lei cu titlu cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se depun la Tribunalul Alba, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi, 11.05.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. ”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare