Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Cugireanul Vasile Hârjoc a pornit într-o cursă de 950 km cu bicicleta: „Vreau să dedic această dorință personală, tuturor iubitorilor de cicloturism”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce recent, a câștigat Concursul Național de Atletism ,,Running Day 2021” desfășurat la Beiuș, alergătorul veteran Vasile Hârjoc din Cugir a pornit marți, 15 iunie, într-o cursă de 950 de kilometrii cu bicicleta.

Obiectivul acestuia este de a parcurge această distană pornind din punctual cel mai nordic al României spre orașul cel mai sudic, adică la Mangalia. El și-a propus să traverseze România în 3 zile, ceea ce presupune că va pedala peste 300 de km./zi. Plecarea a avut loc marți din municipiul Satul Mare pe traseul: Zalău, Cluj, Turda, Alba iulia, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Brașov, Predeal, Sinia, Câmpina, Ploiești, București.

După o scurtă pauză în capitala țării, Hârjoc se va îndrepta spre Slobozia – Vadul Oii – Hârșova – Constanța – Mangalia.

Cugireanul, nu este la prima experiență de acest fel. El s-a remarcat și prin alte deplasări solitare cu bicicleta, precum Alba Iulia – Paris şi retur, Bucureşti Marea Nordului. În perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008, Vasile Hârjoc a făcut cu bicicleta o cursă de 5.500 de kilometri, pornind din Los Angeles şi trecând prin mai multe state americane. Acesta a ajuns la destinaţie după 36 de zile şi 10 ore şi a câştigat locul I la un marathon organizat în SUA. A mai mers cu bicicleta în țări precum: Italia, Germania, Serbia, Croația, Ungaria.

În 2013, în Brazilia s-a deplasat cu bicicleta între Porto Alegre – Sao Paulo – 1000 km, pentru a participa la Campionatul Mondial de Atletism.

Veteranul s-a născut la Cut, dar se simte acasă oriunde „pe o rază de 100 km”. Este Cetățean de Onoare al localității sale natale. Vârsta veteranului Vasile Hârjoc este de 68, acesta practicând atletismul de 30 de ani.
Este membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervaă și Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza” – Filiala ,,Gemina” Alba Iulia.

Întrebat despre ambiția sa de a face această destul de lungă și obositoare cursă până la Mangalia, Vasile ne-a spus: ,,Vreau să dedic această dorință personală, tuturor iubitorilor de cicloturism, de alergări în aer liber, sportivilor din orice domeniu, dar nu în ultimul rând, locuitorilor din comuna Cut, localitate natală, care anul acesta împlinește 730 de ani de atestare documentară.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea