Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Cu cât se mai vinde o pensiune în Alba Iulia după ce orașul s-a dezvoltat turistic: Prețuri între 350.000 și 550.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețurile la imobiliare în Alba Iulia au crescut, constant, după criza economică și odată cu dezvoltarea turistică a orașului, dar și în contextul creșterii numărului de locuitori, iar investitorii în turism susțin că numărul înnoptărilor este în creștere, simțindu-se o mare diferență față de acum zece ani, cu toate că atunci erau mai puține unități de cazare.

Una dintre unitățile de cazare puse spre vânzare pe internet este pensiunea Apulum, ce are patru stele, la prețul de 550.000 de euro. Potrivit informațiilor de pe site-ul de anunțuri, unitatea are 660 mp, suprafață utilă, ceea ce înseamnă cu 1 mp ajunge la prețul de 833 de euro. Suma se încadrează la prețul pieței imobiliare din Alba Iulia, având în vedere că un potențial cumpărător plătește între 500 și 1.000 de euro pentru un metru pătrat în cazul apartamentelor.

”Vând pensiune turistica 4 * în Alba Iulia, construcție 2013 , funcțională și profitabilă formată din 9 camere de 4 *dotate cu baie proprie, mobilier la comanda, aer condiționat , LED tv , cablu și 1 camera de 3 * , recepție si lounge , 2 săli pentru mic dejun , camera tehnica, bucătărie, 1 birou cu baie proprie , spațiu depozitare, curte interioara cu 10 locuri de parcare, sistem supraveghere video , AC , Wi-Fi . Aceasta proprietate este într-o stare impecabila, cotata cu nota 9.3 pe booking.com , aduce venituri imediate”, se arată în anunț.

De asemenea, o altă unitate de cazare pusă spre vânzare este Pensiunea Ara din Alba Iulia (trei stele) la prețul de 349.000 de euro. Unitatea are o suprafață utilă de 750 mp.

”Are 9 camere. restaurant de 60 de locuri, bucătărie, vestiar, receptie, birou, etc. Parcare pentru 14 auto, iaz, curte. În total 2.000 mp. Se vinde complet dotata si funcțională”, se arată în anunț.

O altă unitate de cazare scoasă spre vânzare este Crown Royal (trei margarete), la prețul de 420.000 de euro.

”Dotările pensiunii sunt la cele mai înalte standarde, fiind structurata astfel: restaurant 30 de locuri si bar, bucătărie, 2 apartamente, 2 garsoniere, 4 camere duble, sala de conferință dotata complet (150 mp), 5 locuri de parcare”, se arată în anunț.

Începând cu anul 2018, în Alba Iulia s-a instituit taxa de promovare turistică. Aceasta se stabilește pentru fiecare zi de ședere într-o unitate de cazare de pe raza municipiului și este o surpriză destul de neplăcută pentru hotelieri, care trebuie să explice de ce încasează bani în plus, dar mai ales pentru clienții acestora, care sunt puși la plată.

Aceasta este de 4,70 lei/zi/persoană pentru cei care se cazează la o unitate de 3, 4, 5 stele (margarete), 2,35 lei/zi/persoană pentru cei care se cazează la orice alte tipuri de unități și nu se încasează pentru copiii sub 12 ani.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea