Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj 58-60 | Eșec dramatic, în ultima secundă, a treia înfrângere la rînd

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia  a pierdut al treilea meci consecutiv din 2018 în Liga Națională, fiind învinsă în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, de Universitatea Cluj, scor 58-60 (18-13, 14-12, 19-16, 7-19), un meci cu implicaţii enorme între contracandidate la calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale de baschet feminin.

Trupa lui Manuel Rodriguez venea după două eșecuri la rând și era obligată să depășească vicecampioana ediției trecute, pentru a nu-și pericilita șansele de accedere între primele șase formații.

Un meci în care a condus în permanență, inclusiv la 15 puncte diferență (în sfertul al treilea), CSU Alba Iulia l-a pierdut neverosimil, cu un coș marcat în ultima secundă de Amanda Thompson, fosta echipieră a CSU Alba Iulia.

Este un eşec greu de digerat, ce relevă o problemă la niveul băncii tehnice, în condiţiile în care am consemnat a 4-a înfrângere produsă în condiţii similare (CSU a condus la o diferenţă liniştitoare), după jocurile cu SCM Timişoara şi Olimpia Braşov (în două rânduri).

Revenirea americancei Jessica January (nerestabilită complet din pricina unei accidentări) a fost de bun augur pentru CSU Alba Iulia, ce a început excelent partida. Echilibrul s-a păstrat doar în prima parte a sfertului inaugural, iar apoi amfitrioanele au apăsat pedala și s-au distațat treptat. Având în Morrissette „argintul viu” ce a impulsionat ritmul atacurilor, formația din Cetatea Marii Uniri a avut mereu prim-planul în meci. La pauza mare scorul a fost 32-25, iar diferența s-a mărit după următoarele 10 minute, al treilea „parțial” ajungându-se și la o diferență de 14-15 puncte (47-33, 49-34), în ciuda eforturilor lui Dragan Petricevic, ce a încercat să resusciteze o echipă ce nu se regăsea. Înaintea ultimelor 10 minute, CSU Alba Iulia avea 10 „lungimi” în față 51-41, însă clujencele nu au abandonat lupta.

Încurajate de 10 suporteri, fetele lui Petricevic au remontat spectaculos și au adus adrenalină în ultimul sfert, în care au ajuns la 51-54 (minutul 34) și chiar 55-56 când mai erau 3 minute. Într-un final încins, Marta Fodor a adus oarecum liniștea cu o reușită de sub panou, dar „U” s-a apropiat iar periculos, la un singur punct și a avut atacul. Taylor a transformat o „liberă” și-a produs egalitatea când mai erau 58 de secunde 58-58!!! În ultimele două secunde, „U” a avut posesia și a marcat prin Amanda Thompson, ce a înscris de sub panou, din a doua încercare!!!

Întâlnirea a fost una aparte pentru trei dintre baschetbalistele prezente pe parchet, ce au jucat împotriva fostei echipe: Marta Fodor (CSU Alba Iulia), respectiv Bianca Voica şi Amanda Thompson (Universitatea Cluj)

*Program încărcat

CSU Alba Iulia are un program condensat, cu jocuri miercuri-sâmbătă, în weekend fiind o deplasare la Timişoara (20 ianuarie), apoi în 24 ianuarie o confruntare la Brno, în CEWL, iar în 27 ianuarie, o dispută internă cu ICIM Arad. Practic, CSU Alba Iulia întâlneşte în următoarele trei dispute interne, tocmai contracandidatele la calificarea în play-off, Universitatea Cluj, SCM Timişoara şi ICIM Arad.

Au marcat: Jessica January – 16 puncte, Tyshara Fleming – 12, Ashley Morrissette – 10, Ana Radovici – 7, Lejla Omerbasic – 5, Alina Crăciun – 4, Marta Fodor – 4; Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Andreea Fleșer, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5118]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea