Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, în semifinalele Cupei României 45-65 | Dezamăgire și obiectiv ratat

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a ratat prCSU Alba Iulia - Sepsi Sf Gheorghe cupa 73imul dintre trofeele visate, fiind învinsă net la Brașov de către rivala Sepsi Sf. Gheorghe, devenită un negru coșmar pentru echipa lui Miroslav Popov, ce a suferit al 7-lea eșec consecutiv în fața team-ului din Covasna, susținut de peste 800 de suporteri frenetici. Și e parcă interminabilă neputința CSU în a rupe blestemul jocurilor cu Sepsi!

CSU Alba Iulia şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-au duelat într-un meci incendiar, la Braşov, în prima semifinală a Cupei României la baschet feminin, adjudecată de echipa lui Zoran Mikes cu scorul 65-45 (19-15, 14-8, 11-12,  21-10)

Dezamăgitor rezultat al grupării albaiuliene, după o prestație modestă, pigmentată cu numeroase ratări de sub panou și momente de joc încâlcit, departe de pretenții. Sepsi a tranșat ferm soarta primei finaliste, trimițând acasă Alba, cu capul plecat.

*Copleșite de presiune

Studentele din Cetatea MariCSU Alba Iulia - Sepsi Sf Gheorghe cupa 111i Uniri au început timorat jocul decisiv, Miroslav Popov enervându-se pe prestație elevelor sale încă din primele minute. CSU a fost mereu condusă, cu excepția unui moment din sfertul inaugural, când s-a aflat în avantaj de un punct. A debutat și „speranța” Ny Hammonds, baschetbalista din USA a arătat clasă, dar și faptul că încă nu este conectată cu noile coechipiere, nou-venita nereușind să înscrie, având justificarea puținului timp petrecut la Alba Iulia (3 antrenamente), dar a furnizat 9 pase decisive (prima la acest capitol în statistica jocului).

*Ny Hammonds, zero puncte, CSU zero aruncări de… 3!

Presiunea întâlnirii, adăugată aceleia realizată de fanii adverși în tribună le-a copleșit pe Hadzovic și compania, care au căzut la începutul sfertului secund, când Sepsi s-a distanțat, ajungând să dețină un avantaj de 10 puncte, 33-23 la mijlocul semifinalei. Nici în partea secundă a connfruntării situația nu s-a schimbat, mai mai mult, CSU Alba Iulia a căzut iremediabil, suferind enorm. Sugestiv raportul reușitelor de la 3 puncte: CSU 0 din 9 încercări (un record negativ), Sepsi 5, din 9!

*800 de fani din Covasna!

Sepsi s-a simțit precum peștele în apă la Brașov, având suportul a peste 800 de suporteri fanatici, ce au colorat în „alb-verde” tribuna a doua, asistența fiind cifrată la 1500 de persoane. Fanii din Covasna au cântat neîncetat, rezultând o atmosferă sud-americană, cu confeti și suluri de hârtie aruncate din tribună la startul meciului. S-a intonat Imnul Național al României înaintea debutului, lipsind în schimb celebra manifestare a imnului secuiesc, tocmai pentru a nu se pune gaz pe foc. Sportivi, spectatorii din Sf. Gheorghe au avut un arsenal impresionat prin care au dominat net fondul sonor. Alba a avut numai 10 fani în tribună, în frunte cu rectorul Daniel Breaz.

Şase eşecuri consecutive adunase echipa lui Miroslav Popov înaintea reeditării finalei de anul trecut

Au marcat  Swanta Dyer – 13 (și 12 recuperări, „double-double”), Branika Hazovic – 11, Adriene Webb – 8, Sonia Ursu – 6,  Jelena Antic – 5, Jefimija Karakasevic – 2,

[nggallery id=1599]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea