Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a câștigat derby-ul de pe „Cetate” | Industria Galda, 11-0 cu GT Sport, Kinder, succes la Teiuș!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În duelul foștilor uniriști s-a impus Mihai Manea, CSU Alba Iulia învingând pe „Cetate” pe Viitorul Sîntimbru, condusă de Adrian Bicheși. Industria Galda a făcut scorul campionatului, 11-0 cu GT Sport, iar Kinder Teiuș a izbutit primul succes pe „Maracana”

CSU Alba Iulia – Viitorul Sântimbru 2-1 (1-0)

Au marcat: Ad. Lăcătuș (25), Joldeș (57), respectiv C. Oltean (90)

Derby-ul rundei a opus formații de pe podium, pregătite de antrenorii Unirii Alba Iulia în ultimii trei ani și jumătate. Partida a început tare cu un penalty revendicat de trupa din Galtiu în primele minute. A fost prima dintre cele trei faze litigioase ce au pus probleme brigăzii conduse de I. Boldea (Aiud). Ad. Lăcătuș (25) a deschis scorul după o excelentă lansare de pe dreapta, pentru ca imediat a fost rândul studenților să solicite lovitură de pedeapsă la un henț în careu.

 

Finalul mitanului a fost încins, cu o bară a lui Cr. Ivașcu (43) și o minge respinsă de după linia portții de Ov. Barna (45) la execuția lui Circov din lovitură liberă. Problemele pentru central au continuat și în actul secund, cu un unsprezece metri refuzat albaiulienilor la o infracțiune asupra lui Circov (52), însă peste 5 minute Joldeș a majorat avantajul cu un șut superb din afara careului, în diagonală, în vinclu. Reușita lui C. Oltean (90) a mai adus puțină tensiune, însă în cele din urmă CSU Alba Iulia a câștigat al 6-lea meci consecutiv, dedicând succesul președintelui Bogdan Duma, ce și-a aniversat ziua de naștere, și rămâne detașată în fruntea ierarhiei. Sântimbrenii veneau după 4 victorii, una în Cupa României, însă au plecat steagul în fața principalei favorite la promovare.

*Kinder Teiuș – Olimpia Aiud 4-2 (3-1)

Au marcat: B. Ștef (21), D. Stanciu (38), R. Domșa (45+1), Gh. Rîșniță (86), respectiv Bălan (43, penalty), D. Vlad (56).

De la începutul sezonului, teiușenii așteaptă să câștige pe “Maracana”, la primul sezon în Liga a 4-a!!! Au izbutit acum și au urcat pe poziția a 11-a, după ce în urmă cu două săptămâni au trăit nebunia acelui meci de poveste cu Kinder, pierdut 5-6, după ce conduceau cu 5-0 în minutul 54. Kinder a avut 2-0, se putea distanța la 3-0, însă a ratat un penalty prin Gh. Rîșniță (40), ulterior trăind emoțiile reduceri ecartului la 1-2 și 2-3.

*Industria Galda – GT Sport Alba Iulia 11-0 (6-0)

Au marcat: Bălaș (1, 48), S. Szekely (10, 38), Ad. David (23, 30, 33, 84), Al Costea (70), Buligă (80, 86).

Găldenii s-au răzbunat pe tânăra “lanterna roșie” după eșecul de la Șugag și au făcut scorul campionatului. Bălaș a marcat cel mai rapid gol al campionatului (secunda 58), iar ex-uniristul Andrei David și-a trecut în cont un hat-trick în 10 minute, până la final reușind “careului”. Perntru GT Sport duelurile cu CSU Alba Iulia și Industria au însemnat o ploaie de goluri, 19 la număr, în cele două runde, primite de nefericitul portar Adrian Roman.

Foto, Teiuș: Rareș NICULAȘ

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea