Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice în atenția IPJ Alba – Acţiuni informativ-preventive în unităţile de învățământ din județ

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, împreună cu partenerii tradiţionali, continuă acţiunile informativ preventive în unităţile de învățământ, pentru creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice.

DSCN2557-1”Siguranţa în şcoli rămâne, și în acest an, o prioritate a poliţiei”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

În primele luni ale anului, s-au realizat activităţi cuprinse şi în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Alba, care este coordonat de Prefectul Judeţului Alba.

Astfel, în lunile ianuarie şi februarie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfăşurat 14 activităţi de informare în 9 şcoli gimnaziale şi licee din municipiile Alba Iulia şi Aiud.

Poliţiştii au discutat cu aproximativ 900 de elevi din învățământul gimnazial al şcolilor „Ion Agârbiceanu”, „Mihai Eminescu”, „Avram Iancu” şi ai Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia precum şi cu elevi de liceu, de la Colegiul Național Titu Maiorescu din Aiud şi Colegiile Tehnice Apulum şi Alexandru Domşa din Alba Iulia şi ai Colegiului Tehnic Aiud.

Elevii au primit informaţii legate de formele şi cauzele manifestărilor violente în şcoală, vârsta de la care o persoană poate fi trasă la răspundere penală pentru faptele sale, consecinţele comiterii unor infracţiuni, factorii favorizanţi pentru un comportament agresiv şi capcanele unui anturaj nepotrivit, consecinţele absenteismului şcolar, prevenirea pornografiei pe internet, prevenirea consumului şi traficului de droguri şi nu în ultimul rând prevenirea traficului de minori.

Elevii au avut posibilitatea să vizioneze filme cu mărturii ale unor tineri care ispăşesc pedepse privative de libertate, cu mărturii ale victimelor traficului de persoane dar şi materiale informative cu ajutorul cărora au putut înțelege mai bine riscurile consumului de droguri de mare risc şi a substanțelor noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice).

Participanții la aceste întâlniri s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor dar şi de consecinţele implicării în fapte penale.

Totodată şi-au exprimat dorinţa de a se reîntâlni cu polițiștii pentru a afla mai multe despre prevederile legale şi munca de poliţie.

Astfel de activităţi se vor desfășura pe tot parcursul anului şcolar, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.

[nggallery id=74]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea