Rămâi conectat

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în Europa League! În turul doi preliminar, duel cu NK Rijeka

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara s-a calificat în turul al doilea al Europa League, după manșa secundă a duelului cu Paksi FC (Ungaria), o calificare istorică pentru „corbii albaștri”.

Gruparea de lângă furnale intră in istoria fotbalului românesc fiind prima echipă din eșalonul secund care reușește o calificare în competițiile continentale! Iar în turul următor pe hunedoreni îi așteaptă croații de la Rijeka, primul duel în 25 iulie, tot la Sibiu.

Revenită după 42 de ani în cupele europene, Corvinul continuă una dintre cele mai frumoase povești ale fotbalului românesc. În retur, Paksi a învins cu 1-0 (0-0), reușită Konyves (78), asta după ce antrenorul Gyorgy Bognar a făcut cinci schimbări în primul 11.

În distribuția gazdelor au fost titulari Marius Lupu (din Vadu Moților) – integralist, zlătneanul Antonio Bradu (înlocuit în minutul 83) pe bancă fiind Timotei Mitran (din Gârbova)

Pe „Muncicipalul” din Sibiu, elevii lui Maxim erau la adăpostul acelui 4-0 din tur, din Ungaria, o victorie incredibilă, la care a contribuit și Marius Lupu, atacantul din Alba, cu un hat-trick. Cu 8000 de fani alături, hunedorenii au arătat că rezultatul din prima manșă nu a fost rolul hazardului.

Următorul adversar al corviniștilor, în faza a doua din Europa League, sunt croații de la NK Rijeka, vicecampioana Croației

Corvinul nu numai că urcă în Turul 2 din Europa League, dar își asigură și încă două jocuri în competițiile europene din acest sezon, urmând să dispute în total șase meciuri.

Foto: DB Sport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea