FOTO: Copilașii de la Centrul de zi ,,Sf Irina” din Blaj și-au sărbătorit mămicile cu ocazia Zilei de 8 Martie

Copilașii de la Centrul de zi ,,Sf Irina” din Blaj au întâmpinat Ziua de 8 Martie și primăvara așa cum se cuvine. Micuții au învățat, ajutați de doamnele educatoare, poezii și cântecele despre mamă și primăvară și au pus în scenă o mică serbare dedicată mămicilor. De asemenea, în cadrul unor ateliere educative, micuții au realizat felicitări din hârtie colorată pe care le-au dăruit apoi mămicilor.

„În fiecare an, copilaşii noştri învață să confecţioneze mărţişoare, felicitări dar şi obiecte decorative specifice primăverii pe care le oferă mămicilor. Chiar dacă sunt mici, copiii demonstrează cât de  implicați sunt în activitățile pe care le derulăm în centru și așteaptă cu nerăbdare serbarea de 8 Martie pentru a-și impresiona mămicile cu frumoasele obiecte realizate cu mult drag” a precizat părintele coordonator Vasile Seicean.

Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Miss Danutza 10.03.2018 at 13:25

FILANTROPIA ortodoxa primeste un buget urias de la Stat pt a face activități sociale. Isi angajează rudele si preotesele in funcții si cam indoctrineaza copii. Ma întreb daca vreun popa este dispus sa isi vândă vila si sa se mute in apartament ca sa poată întreține un centru de zi ? Cati fac asta ? Pai vedeți : Tot ce face FILANTROPIA face pentru ca primesc bani. Bani multi. Intrebari consiliul județean , guvernul etc

Ministratie 11.03.2018 at 10:40

Anul trecut peste 1 miliard de euro de la Stat. …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...