Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Consiliul Local Cugir a validat alte trei noi mandate de aleși locali aparținând PSD. Locurile au fost declarate vacante, din motive de incompatibilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Cugir a validat în ședința ordinară de vineri, 30 martie, alte trei mandate de consilieri locali declarate supleante pe lista Partidului Social Democrat la alegerile locale din data de 5 iunie 2016.  Este vorba de social – democrații: Bota Mihaela Elena (angajată la Spitalul orășenesc Cugir), Păștină Adrian Călin (salariat la SC Uzina Mecanică Cugir) și Berian Cosmin Nicolae (angajat la Apa CTTA Alba – Sucursala Cugir).

Hotărârea luată, privind modificările nominale din structura legislativului local au avut la bază constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatelor aleșilor locali ai PSD: Sava Gheorghe – director general adjunct) și Popa Daniel Doru – director commercial (ambii de  la Societatea Fabrica de Arme Cugir SA), Dumitru Bogdan Mihai – membru în Consiliul de Administrație (Societatea Uzina Mecanică Cugir SA).

De reamintit că în luna ianuarie a.c, consilierul local Mircea Trifan – liderul organizației Cugir a PSD, director general la SC Uzuina Mecanică Cugir, a fost primul care a demisionat din funcția de ales local, în locul acestuia fiind validată medicul Julieta Isarie – următoarea de pe locul declara supleant pe lista PSD la alegerile din 2016.  După cum relatam într-un articol anterior, cei 4 consilieri se aflau în conflict de interese privind măsurile de asigurare a transparenței în exercitatea demnităților publice, incompatibilități ce se regăsesc  în Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, respectiv în Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri.  Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Decizia nr.1960/2016 s-a pronunțat în sensul că ”funcția de consilier local este incompatibilă cu funcția de director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale de interes național”.

Potrivit unor informații, la nivelul Consiliului Local Cugir, ar mai exista cel puțin două situații de incopatibilitate (la membri altor formațiuni politice…), dar care, până în prezent, nu și-au manifestat încă dorința  de a-și depune mandatele pentru a intra în legalitate. (C.P.)

[nggallery id=5380]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea