Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO. Concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, etapa județeană, la Alba Iulia. CÂȘTIGĂTORII

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc ieri, 6 iunie 2019, în Alba Iulia. Și în acest an, câştigători au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud. Premiile au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba.     

Ieri, 6 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” la care, în acest an, au participat 35 de elevi de la 8 unităţi de învăţământ din judeţul Alba.

Concurenţii au avut de parcurs 3 probe, una de teorie, o probă de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat şi una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

Înainte de începerea competiției, participanţii au fost instruiţi de polițiștii rutieri cu privire la regulile impuse de competiţie.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în articole sportive, care au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Și în acest an, pe primul loc s-au situat elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, pe locul II s-au clasat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, pe locul III, elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, iar mențiunea a fost acordată elevilor de la Școala Gimnazială „Ion Breazu” Mihalț.

Câştigătorii concursului vor participa la faţa naţională, care se va desfăşura, în vacanța de vară, la București.

[nggallery id=7222]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 120 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 48 de ore, în Alba: Amenzi de peste 39.000 lei și patru permise reținute

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Peste 120 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 48 de ore, în Alba: Amenzi de peste 39.000 lei și patru permise reținute În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea