Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Concursul „Cultură pentru Cultură”,în zona Blaj: comuna Roşia de Secaş – cea mai tare în tradiţii şi folclor

Alexandra Mates

Publicat

în

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj a avut loc duminică, 12 mai, începând cu ora 13.00, prima etapă a Festivalului – concurs judeţean “Cultură pentru Cultură”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. Ansambluri de muzică şi dansuri din Cergău, Aiud, Ocna Mureş şi Blaj şi-au etalat obiceiurile şi tradiţiile din localităţile lor. Pe primul loc al podiumului s-a situat ansamblul comunei Roşia de Secaş, locul doi a fost adjudecat de cel al comunei Sâncel, iar locul trei de ansamblul comunei Şpring.

Cele trei comune s-au prezentat admirabil atât la proba de spectacol cât şi la probele de meşteşuguri populare şi gastronomie, departajarea făcându-se la diferenţe foarte mici de punctaj. Premiile au fost înmânate de Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, prof. univ. dr. Maria Tănase Marin, realizator TV şi prof. Daniela Floroian, director al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

După concurs, sutele de spectatori prezenţi pe Câmpia Libertăţii au putut urmări un extraordinar spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Ansamblul „Doina Aiudului”, Ansamblul „Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş şi Ansamblul Comunei Cergău. Finalul spectacolului a aparţinut localităţii gazdă, urmând să evolueze pe scenă mai multe formaţii folclorice şi solişti vocali din Blaj.

Evenimentul  are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de dezvoltare a turismului cultural în zonele istorico- etnografice ale judeţului Alba şi  este organizat de  Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba” şi Primăria şi Consiliul Local Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea