Rămâi conectat

Sport

FOTO: CNS Cetate Deva – AFC Unirea 1924 Alba Iulia 3-1 (1-1) | „Vedeta” N’Doye și-a făcut numărul, „hat-trick” împotriva „alb-negrilor”, primul gol dintr-un penalty contestat!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cns-cetate-deva-afc-unirea-alba-iulia-184“Alb-negrii” au pierdut nemeritat lângă Cetatea Devei, scor 1-3 (1-1), unde au avut mult de suferit din pricina arbitrajului, ce a înclinat balanța în prelungirile primei reprize!  Eroul gazdelor a fost N’Doye care a înscris un „hat-trick” în minutele 45+3, 54 și 81.

În minutul 45+3, gazdele au beneficiat de un penalty foarte ușor acordat, fază la care Mardare a fost și eliminat pentru proteste.

S. Culda a deschis scorul în minutul 30, trupa lui Radu Andone stăpânea ostilitățile, dar a fost acea fază litigioasă ce a rupt total echilibrul. “Vedeta” locală N’Doye a transformat penalty-ul și a restabilit egalitatea! Senegalezul a ieșit iar la rampă în minutul 54, când și-a trecut în cont dubla dovedindu-și clasa (6 goluri în trei meciuri pentru CNS Deva!), însă gazdele, pretendente la promovare au avut parte de un ajutor serios din partea centralului pentru a se impune, maniera de arbitraj fiind amendată inclusiv de suporterii locali.

*N’Doye, „hat-trick” în memoria lui „Didi” Prodan

După realizarea hat-trick-ului, Ousmane a expus un tricou pe care scria „RIP DANIEL PRODAN”, dedicaţie fostul mare internaţional, plecat dintre noi la numai 44 de ani. „Golurile sunt dedicaţie pentru Didi Prodan. Special am cerut un tricou înainte de meci, mă bucur că am dat gol în memoria sa„, a spus N’Doye. „Am venit aici să fac treabă nu sunt pentru distracţie. Am venit să joc fotbal, să ajut echipa. Am oferte din Liga 1, vedem în decembrie ce voi face, ce decizie voi lua. Mă simt bine aici, îmi place să fac performanţă. La fotbal dau tot ce pot, sunt nebun pe teren. Este bine că am câştigat, îi felicit pe băieţi şi vreau să dau cât de multe goluri pot pentru Deva„, a precizat jucătorul african. Ousmane a comentat în stilul caracteristic faza litigioasă a penalty-ului din minutul 45+3, ce a rupt echilibrul: „N-am văzut bine momentul, dar dacă eram sigur că nu a fost penalty, trageam afară. Aşa trebuie să respectăm decizia arbitrului”. Şi antrenorul Viorel Tănase a recunoscut valoarea senegalezului, precum şi importanţa acelui penalty acordat în finalul primei reprize. „N’Doye face diferenţa, suntem dependenţi de prestaţiile sale, are calitate şi multă experienţă. Acea fază a fost momentul psihologic al jocului, poate a fost penalty, poate nu, adversarii au considerat că a fost acordat cu uşurinţă acel penalty. Repriza a doua am dominat-o, dar a contat acel moment, întrucât intram cu 0-1 la pauză”, a spus Viorel Tănase.

*Decizii potrivnice!

Rămasă în inferioritate timp de o repriză, Alba a suferit mai acuzând în două rânduri arbitrajul: solicitând penalty în minutul 56, la An. David, pentru ca în minutul 71, antrenorul Radu Andone să fie și el eliminat! Este al doilea joc extern consecutiv în care uniriștii acuză deciziile potrivnice, după cel de la Reșița!

*Radu Andone: „Am făcut o primă repriză excepţională, nu ştiu de ce am fost eliminat”

 

Cu toate că am pierdut, ţin să-mi felicit echipa. Am făcut o primă repriză excepţională, am prestat un fotbal de calitate. Păcat că nu am adus puncte, după acest joc. N-am ce să le reproşez băieţilor, N’Doye a dat trei goluri, iar mai multe nu ar fi de spus„, a precizat Radu Andone, care s-a ferit să incrimineze deciziile controversate ale centralului. „Nu comentez arbitrajul, acesta este fotbalul. Pe viitor, poate ar trebui să ne protejăm mai mult. N-am înţeles de ce am fost eliminat, mi s-a transmis că pentru proteste, dar motivul este unul neîntemeiat, din punctul meu de vedere„, a încheiat Andone.

 

*min. 89:  a intrat Lupu a ieșit  Sahru

*min. 88: Ioani a respins de pe lina porții reluarea cu capul a lui… N’Doye!

*min. 83: dublă schimbare la Unirea, Lupea și Onacă, au ieșit Goguța și F. Morar

*3-1, MIN. 81: iarăși gol N’DOYE, cap după un corner executat de Vaștag.

*min. 75: galben pentru N’Doye

*min. 73: galben Lăsconi.

*min. 71: antrenorul Unirii, Radu Andone a fost trimis în tribună pentru proteste!

*min. 69: a intrat Chitaru la Deva a ieșit Bloj

*min. 68: șut N’Doye mult peste bară de la marginea careului.

*min. 67: a ieșit An. David, a intrat Lăsconi

*min. 65: șut Sahru de la 17 metri prins de Căt. Suciu.

*min. 60: dublă schimbare la Deva, au ieșit Tecsi și R. Cristian, au intrat Saucă și Lintaru.

*min. 56: avertisment pentru An. David, pentru simulare, fază la care uniriștii au solicitat penalty

*2-1, MIN. 54: gol N’DOYE, cu capul, în stânga lui Suciu, la centrarea lui Vaștag din lovitură liberă de pe stânga

*min. 47: galben pentru Crăciunesc

 

*1-1, MIN. 45+3: penalty pentru gazde, scos de Bloj, în duel cu F. Morar, N’DOYE egalează dintr-un penalty foarte ușor acordat. Asistentul Paul Pojar a semnalizat infracţiunea, centralul Nicoraş arătând punctul cu var.

*Mardare a fost eliminat pentru proteste vehemente, uniriștii au rămas în inferioritate, Selagea a fost avertizat! Fundașul unirist a primit galben după acordarea penalty-ului pentru proteste, dar a continuat să vocifereze la adresa arbitrului!

*min. 45: Schiau l-a înlocuit din motive medicale pe S. Culda

*min. 43: liberă Vaștag de la 25 de metri, a respins Căt. Suciu de lângă bara stângă!

*0-1, MIN. 30: S. CULDA a finalizat cu un șut pe sub portar, o pasă venită de la Selagea, în urma unui contraatac fulger al oaspeților plecat din propriul careu! Golgheterul unirist a ajuns la a 4-a reușit stagională

*min. 22: prima ocazie a gazdelor, șut N’Doye de la 25 de metri, pe centru, balonul a fost prins de Căt. Suciu

*min. 20: oportunitate a oaspeților, S. Culda, din unghi a șutat pe lângă, din poziție favorabilă, de la 8 metri

*min. 7: Goguța a tras de la 20 de metri, pe lângă bara stângă.

Echipe de start: *CNS Cetate: Raț – Petresc, Bloj, Ionică, Doboș, Kereki, N’Doye, Vaștag, Sahru – Tecsi, R. Cristian; rezerve R. Bodea, Vîrtan, J. Vajda, Chitaru, M. Lpu, Saucă, Lintaru. Antrenor Viorel Tănase.

*AFC Unirea: Căt. Suciu – Ioani, Scrob, Mardare, Ad. Matei –  S. Culda, D. Crăciunesc, Goguța, Selagea, F. Morar – An. David; rezerve A. Petric, Cuștiuliță. Antrenor Radu Andone.

„Alb-negrii” încearcă să-şi confirme statutul de „specialişti” în jocurile externe, unde au adunat cele mai multe puncte din acest sezon. AFC Unirea 1924 Alba Iulia nu poate conta pe serviciile a doi jucători din defensivă, N. Rus şi M. Oprea – accidentaţi, plus atacantul Sulea – care s-a despărţit de gruparea albaiuliană. Va fi şi un duel al foştilor echipieri ai FC Hunedoara, Mardare şi Creciunesc, versus R. Cristian, Tecsi, Petrescu sau Bloj.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=3002]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea