Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO. Circa 150 de membri și simpatizanți ai PSD au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circa 150 de membri și simpatizanți ai Partidului Social Democrat au sărbătorit, vineri seara, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, la o sală de evenimente din Alba Iulia, între ei regăsindu-se și membri din organizația de tineret, femei și organizația județeană.

Circa 150 de persoane vârstnice, alături de câțiva lideri ai PSD Alba, între care președintele organizației de femei, Marcela Dărămuș și senatorul Daniel Breaz au sărbătorit, la Sala Traiana din Alba Iulia, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Alături de ei s-au aflat și consilieri ai municipiului Alba Iulia, respectiv consilieri județeni. Evenimentul a fost sărbătorit cu două zile mai devreme.

În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 46/91 cu titlul “Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”.

Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

[nggallery id=4623]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea