Rămâi conectat

Actualitate

FOTO. Cioban din Alba, rănit după o bătaie la o stână din Hunedoara. În altercație, o persoană a murit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cioban a murit, iar alţi trei au fost răniţi în urma unui conflict izbucnit la Câmpu lui Neag, în judeţul Hunedoara, aceştia fiind cu oile la păscut în zona Şaua Paltina din Masivul Retezat. Bătaia a pornit în urma unui conflict mai vechi între ciobani, iar răniţii au fost coborâţi de pe munte de către jandarmii montani şi salvamontişti. Unul dintre ciobanii răniți este din județul Alba.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, incidentul a fost anunţat  la numărul unic pentru pentru apeluri de urgenţă 112 vineri seara, în jurul orei 19.00. Apelul a fost făcut de către unul dintre ciobanii implicaţi în scandal, care spunea că a fost lovit şi că are nevoie de îngrijiri medicale.

După cinci ore de la apel, în jurul orei 23.00, patru jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, trei salvamontişti din cadrul formaţiunii Uricani, precum şi doi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Uricani au ajuns la locul în care s-a produs scandalul, respectiv în zona Şaua Paltina, din Masivul Retezat.

”Jandarmii montani, poliţiştii şi salvamontiştii au ajuns în zona Şaua Paltina în jurul orei 23.00 şi au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceştia erau răniţi şi li s-a acordat primul ajutor de către salvamontişti. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Având în vedere situaţia, către zona Şaua Paltina au pornit cinci poliţişti şi un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală, precum şi alţi cinci jandarmi montani şi 12 salvamontişti, pentru a-i transporta pe cei trei răniţi,

”Începând cu ora 01.00, jandarmii montani şi salvamontiştii au început acţiunea de coborâre a celor trei persoane rănite. Două dintre acestea necesitând transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutat”, mai arată sursa citată.

Doi dintre ciobanii răniţi au fost preluaţi de ambulanţă de la baza muntelui şi duşi la spital, iar cel de-al treilea a fost condus de jandarmii montani la spitalul din Lupeni, scrie Digi24.

Anchetatorii spun că acest conflict, care este unul mai vechi, a izbucnit între doi fraţi pe de-o parte şi alţi trei ciobani pe de altă parte.

Cei trei ciobani răniţi sunt din comuna Pui, judeţul  Hunedoara  şi din judeţele  Alba şi Vaslui.

[nggallery id=4162]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea