Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: CFR-iștii din Alba Iulia au ieșit în stradă pentru salarii decente. Încălzire pentru greva generală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circa 40 de angajați ai CFR din județul Alba au ieșit luni în stradă solicitând Prefecturii Alba să transmită revendicările lor către Guvernul României și anunțând totodată greva generală care ar urma să fie declanșată în zilele următoare.

Ignorând ploaia, CFR-iștii au organizat un marș de protest autorizat începând cu orele 15.00, pornind de la Gara CFR Alba Iulia și oprindu-se în fața Prefecturii Alba unde au scandat sloganuri precum “Grevă generală!”, „Tâlharii!”, „Vrem salarii decente!”.

Miting CFR Alba Iulia (4)

Oamenii sunt foarte nemulţumiţi de condiţiile muncă, salariile sunt foarte mici și nu mai reușesc efctiv să își asigure traiul de pe o zi pe alta, susțin liderii sindicali.

„Solicităm Guvernului României și Statului Român să își îndeplinească obligația de a finanța corespunzător acest sector de activitate, vital atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere social, finanțare care să asigure atât întreținerea și modernizarea infrastructurii feroviare, cât și o salarizare decentă a lucrătorilor feroviari, care astăzi sunt salarizați la salariul minim pe economie”, este mesajul liderului de sindicat Georgel Petrache pentru reprezentantul Guvernului în județul Alba – prefectul Gheorghe Feneșer.

lideri sindicat CFR Alba

lideri sindicat CFR Alba

Potrivit liderului sindicatului CFR-iștilor din Alba, Georgel Petrache, dacă reprezentanții Guvernului nu vor găsi rapid o soluție pentru a îndeplini solicitările angajaților din sistemul feroviar vor fi singurii răspunzători pentru ceea ce urmează – greva de averisment și apoi grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Acesta a explicat că cei mai mulți dintre colegii săi, care câștigă salariul minim pe economie, nu mai pot să le asigure familiilor lor minimul necesar. În plus, explică Petrache, CFR-iștii au beneficiat anul trecut de o creștere salarială cu 6 lei, în două tranșe, ceea ce este mai degrabă o sfidare din partea Guvernului decât dovada asumării responsabilității care îi revine.

O delegație formată din 5 sindicaliști au intrat în jurul orelor 15.45 în sediul Prefecturii Alba pentru a transmite doleanțelor lor lui Gheorghe Feneșer, reprezentantul Guvernului în județul nostru.

Sindicatele au solicitat ca noile contracte să prevadă o creștere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună și acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.

Întrucât nu s-a ajuns la un acord în acest sens cu reprezentanții guvernului, CFR-iștii din întraga țară transmit astăzi, prin aceste proteste, ultimele semnale de alarmă de dinaintea declanșării grevei generale. (B.P.)

[nggallery id=1044]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea