FOTO Cetatea Alba Carolina luminată feeric la Festivalul Luminii 2015. Atmosferă de basm creată de cercetașii din Alba Iulia

Festivalul Luminii, la Alba Iulia04Cetatea Alba Carolina, fortăreața cu bastioane de tip Vauban, a fost luminată feeric de mii de candele strălucitoare, sâmbătă, 9 mai, cu ocazia unei noi ediții a Festivalului Luminii. Cercetașii din Alba Iulia au creat și în acest an o atmosferă de basm pentru persoanele care au trecut prin zona Obeliscului închinat eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan.

Ediția din acest an a Festivalului Luminii a fost un eveniment deosebit de spectaculos realizat de cercetașii Centrului Local ”Axente Sever” din Alba Festivalul Luminii, la Alba Iulia03Iulia. Pe lângă atmosfera minunată, organizatorii au creat și un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente care s-au exprimat prin interpretarea unor piese folk.

ELIT

Mii de candele strălucitoare, în cutiuțe de hârtie confecționate manual, au luminat traseul primelor trei Porți ale Cetății.

În cadrul evenimentului a avut loc și un schimb inedit de cărți. O parte din cei prezenți au adus o carte împachetată în hârtie, astfel încât să nu se Festivalul Luminii, la Alba Iulia01vadă titlul și autorul, pe care au lăsat un mesaj pe un post-it pentru viitorul posesor. Ei au luat, în schimb, o altă carte.

Cercetașii din Alba Iulia organizează Festivalul Luminii din 2010 pentru a oferi oamenilor şansa de a vedea ”familia” lor dar şi pentru a-i îndemna să se bucure de lucrurile mărunte din vieţile lor, lucruri pe care, spun ei, le savurează cu fiecare ocazie. Ediția din acest an a început la ora 19.00 și a ținut până la 22.00.

[Gallery not found]

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...