Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Centru Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități, la Aiud. Servicii gratuite pentru locuitorii orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

centru dizabilitati aiudl02În municipiul Aiud funcționează, de mai bine de 9 luni de zile, un Centru Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități. Acesta oferă servicii gratuite de consiliere, socializare și recreere pentru copii și adulți din această categorie de persoane.

Misiunea centrului este de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională, pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanți legali, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Serviciile oferite de CSMPD Aiud sunt complementare demersurilor și eforturilor propriei familii, așa cum decurg din obligațiile și responsabilitățile părintești, precum și serviciilor oferite de unitățile de învățământ și de alți furnizori de servicii, corespunzător nevoilor individuale ale copilului în contextul său socio-familial.

Serviciile oferite de Centrul social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități sunt următoarele:

  • Stimulare psihică adecvată, consiliere psihologică, stimulare senzorio-perceptivă
  • Kinetoterapie – cabinetul este dotat cu aparatură pentru gimnastică recuperatorie care corespunde nevoilor persoanelor cu deficiențe locomotorii
  • Consiliere și informare – prin acest serviciu beneficiarii vor participa la ședințe de consiliere vocațională și consiliere privind ”o viață autodeterminantă”
  • Terapie logopedică – stimularea limbajului oral, corectarea limbajului, dezvoltarea exprimării orale corecte și îmbcentru dizabilitati aiudl05ogățirea vocabularului.

Obiectivele principale ale Centrului Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități:

  • Asigurarea unui climat favorabil recuperării medicale și sociale a copilului cu handicap
  • Abilitarea/reabilitarea bio-psiho-socială a copilului cu handicap, de la stadiul de boală stabilizată până la recuperarea totală
  • Educarea și formarea pentru viață socială, autonomă și responsabilă a copilului
  • Prevenirea instituționalizării și abandonului prin consiliere parentală
  • Implicarea în activități de îngrijire, reabilitare și integrare a persoanei cu handicap în familia acesteia
  • Stabilirea de măsuri specifice privind egalitatea de șanse pentru persoanele adulte cu handicap.

În centrul social se desfășoară servicii recreative și de socializare, ale căror beneficiari sunt copii, tineri și adulți cu dizabilități. În prezent, 14 copii și 10 adulți beneficiază de serviciile oferite de Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului Social Multifuncţional pentru Persoane cu Dizabilităţi Aiud, birou în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, a fost aprobat de Consiliul Local prin HCL nr. 34, în data de 25 februarie 2015, la inițiativa primarului municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan. (A.M.)

[nggallery id=1372]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea