Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cei 50 de poliţişti din Alba care au promovat examenul organizat în luna mai au depus jurământul de credință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cei 50 de poliţişti recrutaţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, din sursă externă, au depus astăzi, 11 iulie a.c., jurământul de credinţă şi îşi vor desfăşura activitatea la posturile de poliţie comunale, ca ajutor de şef de post.

pol1Astăzi, 11 iulie a.c., în prezenţa conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a ofiţerilor cu funcţii de conducere, a reprezentanților sindicatelor, a membrilor consiliului de conducere, a părinţilor şi prietenilor, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului de către cei 50 de polițiștii angajați recent din sursa externă. Depunerea jurământului de credința al polițistului va reprezenta pentru aceștia legământul faţă de ţară, lege şi cetăţeni.

Deschiderea festivităţii a fost realizată de către domnul comisar şef de politie Rus Mihai, desemnat şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care a prezentat tinerilor agenţi de poliţie atât principiile fundamentale pe care trebuie să le respecte un angajat al Ministerului Afacerilor Interne în exercitarea misiunilor, cât şi membrii consiliului de conducere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

pol3De asemenea, domnul comisar şef de politie Rus Mihai a urat tinerilor agenţi succes în activitate, realizarea unei pregătiri profesionale continue exigente, astfel încât să se realizeze o bună prevenire a comiterii de fapte şi infracţiuni şi ”să nu uităm nici o clipă că suntem în slujba cetăţeanului”.

Şeful inspectoratului a mai transmis câteva mesaje si urări noilor agenţi proaspăt încadrați :

“Vă încurajez pe toți să profitați din plin de această perioadă a vieții voastre.  Folosiți-o pentru a vă desăvârșii ca oameni cinstiți, curajoși și demni. Luați tot ce este mai bun de la tutorii dumneavoastră profesionali, de la colegii cu experiență de la cei care vă conduc, învățați și pregătițivă conștincios.

Fiți optimiști și nu vă lăsați învinși de greutăți pentru că, deși viața pe care o veți urma după această perioadă de tutelă profesională, de pregătire intensă la școlile de agenți de poliție, este una plină de încercări, vă poate aduce imense satisfacții.

Apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor trebuie să constituie o pioritate pentru dumneavoastră.

Trebuie să prestați un serviciu polițienesc de calitate în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Apreciez că prin profesionalism, prin exercitarea riguroasă în temeiul legii şi cu bună credinţă a atribuţiilor de serviciu, vom putea să facem faţă oricăror provocări profesionale, pentru redobândirea rolului şi locului poliţistului în societate.

Nu în ultimul rând, vă doresc multă sănătate, liniște, voinţa, putere de muncă şi îndeplinirea tuturor dorinţelor şi speranţelor profesionale sau personale.

În încheiere, permiteți-mi să vă felicit încă o dată cu ocazia depunerii jurământului de credință!”.

pol2

Reamintim că, începând cu data de 1 iulie, s-au prezentat la datorie cei 50 de agenți de politie rurala cu recrutare din sursa externa admiși in urma examenului organizat in data de 14 mai a.c.

Aceştia au fost repartizaţi ca şi ajutori de şef de post la următoarele posturi de poliţie comunale: Cricău, Galda de Jos (2), Meteş, Berghin, Blandiana, Săliştea, Vinţu de Jos (3), Ceru-Băcăinţi, Hopârta, Livezile, Lopadea Nouă (2), Râmetea, Stremţ (2), Ponor, Fărău, Lunca Mureşului, Noşlac, Unirea (2), Crăciunelu de Jos (2), Mihalţ, Roşia de Secaş, Cetatea de Baltă, Jidvei ( 2), Sâncel, Câlnic, Gârbova ( 2), Pianu de Sus (2), Săsciori, Şugag, Cut, Daia Română, Şpring (2), Arieşeni, Bistra, Horea, Almaşu Mare, Ciuruleasa, Roşia Montană şi Ocoliş.

Începând cu data de 25 iulie a.c., timp de trei luni de zile, noii polițiști vor participa la cursul de inițiere in cariera, un curs de pregătire intensiva, unde, vor fi instruiți pentru cunoașterea efectivă a activităților desfășurate în calitate de polițist și dobândirea abilităților practice necesare muncii de poliție.

După finalizarea cursului, pentru 3 luni se vor afla in responsabilitatea, îndrumarea și sprijinul colegilor cu experiență pentru a-și însuși calitățile și obiectivele de urmat în cariera de polițist, şi care, de asemenea, le vor arata ce presupune munca de politie. Astfel ca pana la plecarea la cursul de pregătire intensiva, aceștia se vor familiariza cu noul loc de munca si cu noii colegi. (Comunicat de presă – IPJ Alba)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea