Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Ce preț va avea și cum va arăta varianta electrică a viitoarei Dacia Sandero

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Ce preț va avea și cum va arăta varianta electrică a viitoarei Dacia Sandero

Dacia lucrează deja la cea de-a patra generatie a modelului Sandero, iar noua mașină care va apărea în 2027 sau 2028 va fi prima electrică de clasa B a companiei, dar va rămâne una accesibilă la preț.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CEO-ul Dacia, Denis Le Vot, a precizat, pentru publicația britanică Autocar, că pentru a-și menține poziția de lider de piață pe acest segment, Dacia Sandero va fi electrificat cât mai simplu posibil. „Vom opta pentru o autonomie mai scurtă și timpi de încărcare mai mari” în comparație cu rivalii electrici din segmentul B, pentru că „ne dorim un preț mai mic pentru client”, a explicat Denis Le Vot.

Minimizarea greutății va fi esențială pentru a menține costurile scăzute și ar putea chiar să permită să fie instalată o baterie mai mică decât cea folosită de alte autovehicule din clasa B. Le Vot spune că s-ar putea încerca o baterie pe bază de sodiu, în ideea de a fi mai mic costul total al bateriei. Denis le Vot a mai precizat că Dacia Sandero Electric „nu va avea o autonomie de 500-600 km și încărcare rapidă de 20 de minute”.

După lansarea noului Duster în 2024 toate modelele Dacia, cu excepția Spring, vor utiliza platforma tehnică CMF-B, iar variantele cu emisii zero vor fi construite pe structura CMF-BEV utilizată și la Renault 5, de exemplu, dar simplificată, cu un accent pus pe utilitate și practicitate, susține oficialul Renault.

Denis Le Vot a mai precizat că prețuri de bază de „35.000, 40.000 de euro sau 45.000 de euro” sunt unele care nu atrag clienții mașinilor electrice din clasa B și că Dacia va veni cu un model Sandero mult mai ieftin.

Pe de altă parte, Dacia continuă testele de drum cu modelul Duster care va fi lansat în 2024, iar mașina a fost surprinsă în trafic de jurnaliștii de la carscoops.com, care au observat că apare acum mult mai puțin camuflată arătând astfel că se apropie destul de mult de conceptul Bigster. Conform unor surse, Duster model 2024 va avea și variantă hibrid, nefiind exclusă chiar și opțiunea mai pretențioasă hibrid plug-in.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea