FOTO: Cât costă căpșunii românești din piețele din Alba Iulia: Prețul mai mare ca două kilograme de carne, un adevărat lux pentru mulți cumpărători
Cât costă căpșunii românești din piețele din Alba Iulia: Prețul mai mare ca două kilograme de carne, un adevărat lux pentru mulți cumpărători
Luna aprilie, a doua de primăvară, este vremea trufandalelor în piețele românești, iar comercianții au început deja să aducă la vânzare fructe și legume care au lipsit românilor în timpul sezonului rece.
Dar, din păcate, mulți cumpărători se plâng că prețurile sunt cam piperate, mai ales când este vorba de produse foarte căutate, cum ar fi căpșunile.
Se știe că fructele și legumele românești sunt mult mai aromate decât cele de import, păstrând gustul și savoarea autentice, iar în lunile aprilie și mai, căpșunile sunt printre cele mai râvnite produse.

Gustul și aroma căpșunilor românești este una inconfundabilă și doar în anotimpul cald, cetățenii se pot desfăta cu aceste trufandale, care sunt, de asemenea, bogate în vitamine și ideale pentru o cură de detoxifiere.
În Piața Centru din Alba Iulia, căpșunile autohtone se vând cu 48 de lei pentru un kilogram și, în ciuda prețului piperat, unii clienți preferă să cumpere căpșuni românești, deoarece gustul și aroma sunt autentice. Mulți cetățeni preferă să cumpere o cantitate mai mică doar ca să-și satisfacă pofta pentru un fruct care a devenit, din păcate, un lux.
Producătorii locali explică prețurile ridicate
Producătorii susțin că recolta din acest an este una bună, în ciuda vremii capricioase de la începutul primăverii. Totuși, cheltuielile ridicate cu producția și forța de muncă au dus inevitabil la prețuri mai mari.
”Prețurile sunt mari, dar ce să facem? Totul s-a scumpit. Costă producția, tratamentele, oamenii, transportul…”, spun comercianții.
Creșterea prețului la fructe a generat un consum tot mai mic în România. Potrivit statisticilor, țara noastră ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de fructe și legume. Mai mult, doar 2% dintre români respectă recomandarea de consuma cinci porții zilnice de fructe și legume pe zi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cupa Crăciunului „Jet Point” la Aiud, program, grupe și echipe participante | Competiție fotbalistică cu latură caritabilă
Cupa Crăciunului „Jet Point” la Aiud, program, grupe și echipe participante | Competiție fotbalistică cu latură caritabilă, în perioada 12-20 decembrie Cupa Crăciunului „Jet Point” la Aiud se va desfășura în perioada 12-20 decembrie, la terenul Sintetic Aiud, „locul unde magia fotbalului și spiritul sărbătorilor se întâlnesc” și va avea la start 12 participante. Atractiva […]
FOTO | Excelență în învățământ: Directorul unui liceu din Alba a obținut titlul de Directorul anului pentru inovație. Marius Pintea a modernizat școala cu tehnologie de ultimă generație
Excelență în învățământ: Directorul unui liceu din Alba a obținut titlul de Directorul anului pentru inovație. Marius Pintea a modernizat școala cu tehnologie de ultimă generație Marius Pintea, directorul liceului din Teiuș, a primit în 2025 titlul de „Directorul anului pentru inovare”, după ce a reușit să transforme școala pe care o conduce într-un centru […]
FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Pâclișa care a rămas fără locuință în urma unui incendiu. Cinci persoane locuiesc într-o rulotă
APEL UMANITAR pentru o familie din Pâclișa care a rămas fără locuință în urma unui incendiu. Cinci persoane locuiesc într-o rulotă O tânără din Alba Iulia a inițiat un apel umanitar pentru o familie de 5 persoane care și-a pierdut locuința în urma unui incendiu. Oamenii trăiesc în cartierul albaiulian Pâclișa, iar de când au […]
