Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO: Câştigătorii Festivalului Naţional de Romanţe de la Zlatna. Trofeul festivalului merge la Zalău în acest an, la Rodica Pop Seling

Alexandra Mates

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei  “Te-aştept pe-acelaşi drum – In memoriam Valer Ponoran” de la Zlatna şi-a desfăşurat, weekend-ul trecut, cea de-a XI-a ediţie. Trofeul festivalului a ajuns în acest an la Rodica Pop Seling, din Zalău.

Devenit deja tradiţie, Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei  “Te-aştept pe-acelaşi drum – In memoriam Valer Ponoran”  şi-a propus să readucă în atenţia publicului un gen muzical drag sufletului românilor, dar şi să promoveze talente de toate vârstele. Festivalul a avut loc în perioada 25 – 26 octombrie 2014 şi s-a desfăşurat la Sala de Festivităţi “Ampelum” a Oraşului Zlatna, în două etape: – etapa I – preselecţia  şi etapa finală, care cuprinde două faze: concursul propriu – zis şi concertul de gală.

festivalul de romante sebes05Prestaţia concurenţilor a fost evaluată de un juriu de specialitate din care au făcut parte nume importante din muzica şi viaţa culturală românească: Corina Chiriac, Stela Enache, marele artist Alexandru Jula, mesagerul cântecului popular bănăţean şi al romanţei – Traian Jurchelea şi profesor Daniela Floroian (directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia). Alături de ei au participat şi invitaţi speciali, printre care interpreta de muzică uşoară Alexandra Canareica şi Stela Botez, câştigătoarea ediţiei precedente a festivalului de la Zlatna.

Concurenţii s-au luptat pentru marele premiu, în valoare de 2.500 lei;  premiul I, în valoare de  1.500 de lei: premiul II –  1000 de  lei şi premiul III – 500 de lei.

Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra condusă de maestrul Ovidiu Barteş, iar amfitrionul festivalului a fost prestigiosul prezentator de televiziune Octavian Ursulescu, deja prietenul zlătnenilor.

festivalul de romante sebes13Câştigătoarea trofeului festivalului din acest an este Rodica Pop Seling din Zalău,  în vârstă de 39 de ani. A absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar  în prezent este angajată a postului HoraTv, ca moderator emisiuni de folclor. A participat la numeroase festivaluri de folclor naţionale şi internaţionale, obţinând premii şi diplome.Piesele cu care a reuşit să cştig trofeul sunt: „De ce nu vii” –  muzica Nelu Danielescu şi „Să treci prin lume fără dor” –  muzica Grigore Perieţeanu versuri Alexandru Leon.

Iată PALMARESUL Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei 2014 de la Zlatna :

Premiul Revistei Actualitatea Muzicala a UCMR
Neacşu Cristina (Targoviste)

Premiul de popularitate
Tuhuţ Nicolae (Abrud)

Premiul Valer Ponoran
Paşculeţ Oana Maria Cristina (Zlatna)

Premiul Casei de Cultură Horea Popescu Zlatna
Plută Georgeta (Hăpria, Alba)

 Premiul III
Anghelescu Rodica (Bucureşti)

Premiul II
Nistor Cătălin Ioan (Cluj Napoca)

Premiul I
Străchinaru Sabina Maria (Iasi)

Trofeul Festivalului
Seling Pop Rodica (Zalau)

[nggallery id=2505]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii în zilele viitoare, Poliția Română informează conducătorii auto și pietonii cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic, în scopul reducerii riscului implicării în evenimente rutiere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea