Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Capitala sub asediul transportatorilor! Clujul îngreunat! 10.000 autovehicule participă la mitingul de protest

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 7.000 de autovehicule din întrega țară, dintre care aproape 200 din Alba, participă astăzi, între orele 09.30-15.00, la mitingul de protest organizat în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei de șase organizații din domeniul transporturilor..

De asemenea la Cluj, circulația este îngreunată între Gilau și Cluj-Napoca  – este o altă formă de protest a transporatatorilor care circulă cu viteză redusă pe acest tronson.

UPDATE ora 11.00: O delegație formată din reprezentanții transportatorilor au intrat la discuții cu vicepremierul Vasile Dâncu.

Circulația auto în Cluj-Napoca este apropae blocată.

UPDATE ora 10.00: Transportatorii au fost invitați să intre la discuții cu Ministrul Dialogului Social. Aceștia au solicitat să vină să discute cu ei persoane cu putere de decizie – premier, vicepremier, presedinte ASF. Susțin că s-au săturat de discuții și dialoguri și vor soluții!

protest transportatori Bucuresti (5)

Este vorba despre Asociația Operatorilor de Transport (APULUM), Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI), care cer autorităţilor să intervină pentru un cost al primei RCA suportabil de către transporatori, întrucât tariful RCA pentru activitatea de transport persoane și transport marfă, inclusiv taxi a crescut cu peste 300%, în ultimele 6 luni.

 

Potrivit autorizației de protest, “locul de desfăşurare al mitingului va fi delimitat de linia de demarcaţie a benzii II de circulaţie de pe bd,Aviatorilor , sensul dinpre Statuia Aviatorilor către Piaţa Romană, Şos.Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Bd.Lascăr Catargiu până la scuarul de demarcaţie dintre cele două sensuri de circulaţie.

Pentru buna desfăşurare a manifestaţiei, circulaţia rutieră va fi restricţionată cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie, după cum urmează:

-pentru mitingul din Piaţa Victoriei: începând cu orele 05.00 se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (ZONA CENTRALA – MEDIANA, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor) permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu;

  • la nevoie se va restricţiona traficul şi pe str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;
  • circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată începând cu ora 00 prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între B-dul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascăr Catargiu asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, Bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu;
  • în data de 16.12.2015, începând cu orele 20.00, prin grija Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti se va restricţiona parcarea supraterană de la Piaţa Victoriei şi alveola de pe partea stângă a Şoselei Kiseleff, sensul spre Piaţa Victoriei, cu garduri prin grija Administraţiei Străzilor;

-Aceaste restricţii se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17.00.”

 

Potrivit președintelui Asociației Operatorilor de Transport (APULUM), Dumitru Blaga, protestele nu vor înceta până când nu se va ajunge la un acord cu reprezentanții Guvernului.

BP

[nggallery id=1428]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea