Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: „Cântec în doi”: Spectacol de poezie pe scena Casei de Cultură din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima zi a manifestărilor din cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” pe scena Casei de Cultură din Cugir a avut loc vineri un Montaj literar artistic intitulat: ,,Cântec în doi”, un moment  cultural artistic deosebit de interesant şi atractiv organizat de Colegiul Naţional ,,David Prodan” din Cugir.

După cum ne spunea d-şoara prof. Adriana Copăceanu, acţiunea s-a dorit o incursiune în poezia românească, apartinând poeţilor Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu, în încercarea de a face o imagine comparativă a poeziei clasice cu poezia modernă.

Au recitat din poeziile celor doi mari poeţi, elevii: Alexandra Mărginean, Nicoleta Făţan, Carmen Cirebea, Raluca Iosif, Felicia Codrea, Georgeana Stroia, Alexandru Cetina, Andrei Troancheş, Rareş Vasile. Coordonatori ai programului au fost profesoarele Adriana Copăceanu şi Ionele Cozmescu. Tot în cadrul evenimentului organizat în sala de spectacole a Casei de Cultură a avut loc un recital al grupului de folk al liceului, coordonat de prof. Calin Furdui.

Un moment special care a atras atenţia participanţilor a fost prezentarea de către fetele de la colegiu a unei Parade de modă cu rochii confecţionate din materiale reciclabile având ca tema: ,,Balul de la Veneţia”.  Au fost costumaţii vestimentare din materiale neconvenţionale cu care tinerele eleve ale liceului s-au clasat pe locul al doilea la Concursul ,,E Cool Alba 2013” desfăşurat cu o zi în urmă la Alba Iulia.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea