Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: „Cântec în doi”: Spectacol de poezie pe scena Casei de Cultură din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultima zi a manifestărilor din cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” pe scena Casei de Cultură din Cugir a avut loc vineri un Montaj literar artistic intitulat: ,,Cântec în doi”, un moment  cultural artistic deosebit de interesant şi atractiv organizat de Colegiul Naţional ,,David Prodan” din Cugir.

După cum ne spunea d-şoara prof. Adriana Copăceanu, acţiunea s-a dorit o incursiune în poezia românească, apartinând poeţilor Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu, în încercarea de a face o imagine comparativă a poeziei clasice cu poezia modernă.

Au recitat din poeziile celor doi mari poeţi, elevii: Alexandra Mărginean, Nicoleta Făţan, Carmen Cirebea, Raluca Iosif, Felicia Codrea, Georgeana Stroia, Alexandru Cetina, Andrei Troancheş, Rareş Vasile. Coordonatori ai programului au fost profesoarele Adriana Copăceanu şi Ionele Cozmescu. Tot în cadrul evenimentului organizat în sala de spectacole a Casei de Cultură a avut loc un recital al grupului de folk al liceului, coordonat de prof. Calin Furdui.

Un moment special care a atras atenţia participanţilor a fost prezentarea de către fetele de la colegiu a unei Parade de modă cu rochii confecţionate din materiale reciclabile având ca tema: ,,Balul de la Veneţia”.  Au fost costumaţii vestimentare din materiale neconvenţionale cu care tinerele eleve ale liceului s-au clasat pe locul al doilea la Concursul ,,E Cool Alba 2013” desfăşurat cu o zi în urmă la Alba Iulia.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea