Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: C.S.E.I. Alba Iulia reprezentat cu succes la Plovdiv, Bulgaria, la a treia reuniune în cadrul proiectului multilateral Comenius FEARS

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Comunicat de presă.

CSCI01În perioada 8-12 octombrie 2014, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Alba Iulia a participat la cea de-a treia reuniune a proiectului multilateral Comenius FEARS – Fears of Education, Authority, Religion and Social Life. Aceasta s-a desfășurat la Plovdiv, Bulgaria.  Instituțiile partenere în acest proiect sunt:

  • Istituto Istruzione Superiore Cartesio-Luxemburg, Roma, Italia
  • Dezső Lajos Alapfokú Művészeti Iskola, Dömsöd, Ungaria
  • Osnovna škola Jure Kaštelana, Zagreb, Croația
  • Zespół  Szkół Publicznych Nr 3 w Myszkowie, Myszków, Polonia
  • Ürünlü Ortaokulu, Bursa, Turcia
  • Liceul Nicola Vapcarov, Plovdiv, Bulgaria
  • Central Școlar de Educație Incluzivă, Alba Iulia, România

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alba Iulia a fost reprezentat de 5 elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, însoțiți de către prof. Paul Monica, director adjunct și coordonator în cadrul acesteti mobilități si prof. Zdrenghea Cristina.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Programul pregatit  a fost unul variat si educativ, constituind un bun prilej pentru elevii țărilor participante de a se cunoaște, de a-si face prieteni noi și de a împărtăși impresii si idei legate de toate activitatile derulate in cadrul proiectului.

Mare parte a activitatilor s-au desfasurat la Liceul ”Nicola Vapcarov” Plovdiv,  unde a avut loc prima intalnire a coordonatorilor si o prezentare a fiecarei tari partenere. Primiti cu ospitalitate si entuziasm, elevii si profesorii participanti  s-au bucurat de activitati interesante, sesiuni de artterapie, plantare de pomi in curtea scolii, evenimente sportive, vizitarea atelierului de bijuterii al acestei scoli-  moment inedit si cu impact asupra vizitatorilor.

Vizitele de documentare in orasele Plovdiv, unul dintre cele mai vechi orase ale Europei,  Asenovgrad, unde s-a vizitat Cetatuia lui Asan – fortareata medievala de la inceputul sec. XIII,  Muzeul de Stiinte Naturale, unul dintre  cele mai importante muzee din tara cu bogate colecții din secțiunile Paleontologie, mineralogie și botanica,  Mormantul tracic  de la  Kazanlak cu minunatele sale picturi murale, toate acestea  au contribuit la imbogatirea cunostintelor elevilor despre istoria  bogata a  acestor locuri, despre cultura si traditiile bulgarilor.

Coordonatorii au avut sesiuni de lucru în vederea analizării activităților  și pentru a stabili agenda următoarei reuniuni, iar elevii au participat la activitati alături de colegii lor bulgari, precum și reprezentanții celorlalte școli partenere.

Elevii C.S.E.I. s-au integrat cu succes in  toate activitatile organizate, dand dovada de adaptabilitate, dorinta de socializare si spirit de echipa. Eforturile le-au fost răsplătite cu diplome, însă cel mai mare câștig pentru ei a fost acela de a se fi integrat în echipe internaționale și de a-și fi făcut prieteni din rândul fiecărei delegații.

”Mulțumirile noastre se îndreaptă către gazdele din Bulgaria, precum și toate celelalte cadre didactice care ne-au ajutat să ne îmbogăţim din punct de vedere cultural. De asemenea, dorim sa transmitem multumiri Societatii de Transport Public S.A. Alba Iulia, pentru sprijinul acordat, pentru deschiderea si buna colaborare cu care ne-au onorat”, a precizat consilierul educativ Daniela Cristian

Tot in aceasta perioada,  Centrul Scolar de Educatie Incluziva Alba Iulia a participat la Misiunea economică „Prospectarea oportunităţilor de afaceri între Landul
Brandenburg (DE) şi Regiunea Centru (RO)” organizată sub egida EnterpriseEuropeNetwork, cea mai mare rețea de sprijin pentru afaceri și inovare din Europa, cu scopul de a facilita realizarea de contacte și stabilirea de parteneriate
de afaceri între companiile străine și companiile din Transilvania dar şi
realizarea de schimburi de experienţă cu organizaţii din domenii similare. Aceasta Misiune a fost organizata in perioada 13-15 octombrie, de catre Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru şi Consiliul Judeţean Alba încolaborare cu Reprezentanta Landului Brandenburg în RegiuneaCentru, Consiliul de Dezvoltare Economică Brandenburg şi alţi parteneri Enterprise EuropeNetwork.

Au avut loc intalniri bilaterale intre companiile germane si romanesti, respectiv intre reprezentantii companiilor germane participante : Lebenshilfe Prignitze.V, reprezentant dl. Buchholz Tom, Bildungsgesellschaft Prignitz, reprezentant dl. Schulze Werner, Regiunea Centru Romania, reprezentant dl. Klaus-Peter Kruger si Centrul Scolar de Educatie Incluziva, Alba Iulia, reprezentant prof. Paul Monica, director adjunct.

Temele de discutie alea acestei intalniri  au fost cooperarea cu institutiile specializate in ajutorarea copiilor cu nevoi speciale, colaborari in domeniul educatiei pentru tineri, oferte de colaborare pentru schimb de experienta intre specialistii romani si cei germani, precum si intre elevii celor doua tari, accesarea in parteneriat a unor proiecte cu finantare nerambursabila in domeniul economiei sociale.

[nggallery id=2454]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 5-6 aprilie 2024. Citește și: Paște fericit • Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea