Rămâi conectat

Sport

FOTO: Brândușa Dumitru (TC Sun Alba Iulia), locul al treilea la Naționalele de 10 ani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Roxana Brândușa Dumitru (TC Sun Alba Iulia), speranța “sportului alb” din Cetatea Marii Uniri, a fost prezentă, cu rezultate de apreciat, la Campionatele Naționale Individuale de Vară Under 10, unde a luat bronzul la simplu și a disputat finala mică la dublu.

Organizată de Federația Română de Tenis pe terenurile Centrului Național din Capitală, competiția din acest an a avut la start cei mai buni jucători din țară la această categorie de vârstă. FRT a concluzionat că favoriții și-au respectat statutul. Astfel, Sara Sitar (din Baia Mare), cap de serie nr. 1 și locul întâi în ierarhia respectivei categorii de vârstă, a câștigat finala, dublu 4-1 cu Eva Bulai (LPS “Mircea Eliade” București). În finala mică, meci pentru medalia de bronz, Brândușa Dumitru (pregătită de antrenorul Călin Moldovan), cap de serie nr. 8, a trecut de Maria Petrache Bozu (TC Enache București), scor 5-3, 4-1. De asemenea, albaiulianca a acces în finala mică a probei de dublu, unde a făcut pereche cu Raluca Dumitru (Tenis Club Craiova), pierzând disputa cu favoritele nr. 3, Alexia Enache și Maria Petrache (ambele TC Enache București), scor 2-4, 1-4.

Pe tabloul de simplu, talentata reprezentantă a TC Sun Alba Iulia, favorita nr. 7 la start, le-a învins pe Iris Maria Soare (CS Kofe), scor 4-2, 4-2; Sofia Dana Tutunaru (CSM Petroșani), scor 4-2, 5-4 (2), Dania Alexia Daian (Dinamo București), scor 5-3, 4-1, în sferturile de finală; pierzând semifinala, la mare luptă, după o confruntare la limită, cu viitoarea campioană, ce a cedat singurul set de-a lungul turneului, scor 1-4, 5-3, 5-10! La dublu, traseul spre semifinale a început cu partida contra perechii formate din Evelina Bichir (TC Coreco Iași) și Ilaria Negrii (ACS TCC 2018) – victorie cu 4-2, 2-4, 1-4, și a continuat cu succesul din sferturi împotriva dublului format din Fabienne Daradics (CS Văideanu Brașov) – Sara Nicol (campioana de la simplu, “Sport Club Călin” Baia Mare), scor 4-0, 4-1, consemnându-se eliminarea principalelor favorite, însă în penultimul act nu a mai rezistat în fața perechii formate din Eva Maria Bulai (LPS “Mircea Eliade” București) și Natalia Dragomir (Tennis Performance Team), favoritele nr. 4 câștigând cu un dublu 4-0.

Roxana Brândușa (10 ani împliniți în 16 martie) se poziționează momentan le locul al 8-lea în clasamentul național Under 10, cu 2000 de puncte, acumulate la Cupa Albani Alba Iulia, Trofeul Aqua Carpatica Brașov, Cupa de Iarnă a Râmnicului, Cupa Dinamo Brașov, Trofeul Marc – Cupa Swisspor Cluj-Napoca, Trofeul Aqua Carpatica Brașov, Cupa Dinamo Brașov, Cupa Orașului Ștei, de categoria 1 și 2, din calendarul FRT.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea