Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Balul Bobocilor la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir: Cristina Măcărei și David Urieșu – Miss și Mister Boboc 2022

Publicat

în

FOTO| Balul Bobocilor la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir: Cristina Măcărei și David Urieșu – Miss și Mister Boboc 2022

Vineri seara, într-un spectacol de excepție, desfășurat la Centrul Cultural Cugir, Colegiul Național „David Prodan” și-a ales cei mai carismatici și talentați boboci. Potrivit organizatorilor, evnimentul la care au fost prezenți sute de participanți a deschis porțile către emisiunile TV din ziua de azi, dar și către cele de care ne amintim cu drag: „aiUmor”, „Bobocii au Talent”, Chefi la Cuțite, Vocea României, „Ce spun elevii”, „Bravo ai Stil” și „În direct cu Dian Daconescu”.

Tema de anul acesta, “Emisiuni TV românești”, a fost reflectată atât în decorul spectacolului, cât și în sceneta de intro a balului, aspect ce a făcut întregul moment special și unic.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul acestor emisiuni, bobocilor le-au fost puse la dispoziție probe, care mai de care mai interesante și amuzante, pentru a desemna câștigătorii ce s-au luptat pentru mult râvnitul titlu de Miss și Mister Boboc. Cele șase perechi care au concurat și au adus la viață îndrăgitele emisiuni românești au fost:

Perechea 1: Laura Dragomir și David Pilea
Perechea 2: Alexia Măgureanu și Vlad Pascal
Perechea 3: Alina+Tomuș și Ilie+Rareș
Perechea 4: Cristina Măcărei și David Urieșu
Perechea 5: Codruța Biriș și Cristi Borza
Perechea 6: Paula Bărbânță și Robert Horoba

Pe parcursul celor două ore de concurs, bobocii au trecut prin mai multe probe pregătite de organizatori, atent alese în concordanță cu specificul emisiunior ce le-au reprezentat, dar și pentru a scoate talentele concurenților în evidență.

Seria de probe a început cu clasica „Una Scurtă”, unde, sub influența atmosferei „Ai Umor”, bobocii au fost nevoiți să răspundă cât mai scurt și mai comic întrebărilor puse de către prezentatori. Apoi, concurenții și-au demonstrat talentele muzicale în cadrul probei de karaoke, creativitatea și simțul fashion-ului în proba creării unei ținute improvizate partenerului și, bineînțeles, cunoștiințele de cultură generală în cadrul emisiunii „Ce spun elevii”. Bobocii au mai trecut prin clasica probă a îndemânării ouălelor și a ghicirii alimentului/preparatului descris de partener.

Pe întreg parcursul spectacolului, momentele dedicate punerii în valoare a talentelor bobocilor au alternat cu momente atrtitstice susținute de către sportivii clubului „Life is Dance” Alba Iulia, Grupa de dans coordonată de Daria Cibian, Cercul de Teatru Cugir, iar momentele muzicale au fost realizate de Amalia Gruian și trupa “The Beat”, care a încheiat frumosul bal al bobocilor.

Desemnarea câștigătorilor Miss și Mister Boboc:

Momentul culminant al Balului Bobocilor CNDP 2022 a fost, bineînțeles, desemnarea câștigătorilor, clasamentul final find următorul:

Locul 6 – Codruța Biriș și Robert Horoba
Locul 5 – Alexia Măgureanu și Cristi Borza
Locul 4 – Alina Tomuș și David Pilea
Locul 3 – Laura Dragomir și Vlad Pascal
Locul 2 – Paula Bărbânță și Rareș Ilie

MISTER ȘI MISS CNDP – Cristina Măcărei și David Urieșu

MISTER ȘI MISS POPULARITATE – Laura Dragomir și David Pilea

Clasamentul a fost realizat de onorabilul juriu format din: Adrian Teban – Primarul Orașului Cugir, Alin Toderescu – Directorul Colegiului Național „David Prodan” Cugir, Călin Mureșan – Directorul Clubului Sportiv Orășenesc Cugir, Diane Dobrean – Directorul Centrului Cultural Cugir, Serafina Oarga – consilier educativ al Colegiului Național „David Prodan” Cugir, Maria Dodoc – Coordonatoarea Cercului de Teatru Cugir, Daria Beju – președintele Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir și Antonio Muntean – vice-președintele Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Național „David Prodan” Cugir.

Atmosfera balului a fost una incredibilă, fapt susținut de numărul de 600 de spectatori, care au umplut cu aplauze capacitatea sălii până la 100%, bucurându-se alături de concurenți de primul bal al bobocilor organizat după doi ani grei de pandemie de COVID-19, eveniment mult lipsit de către toți cetățenii orașului Cugir.

Constantin PREDESCU

Foto: Bogdan Sbuchea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Investiții la Abrud: A fost semnat contractul pentru centrul recreativ în clădirea fostei Biserici Unitariene și reabilitarea infrastructurii urbane

Publicat

în

FOTO VIDEO| Investiții la Abrud: A fost semnat contractul pentru centrul recreativ în clădirea fostei Biserici Unitariene și reabilitarea infrastructurii urbane

Marți, 24 mai, a fost semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic, servicii de verificare tehnică a proiectului, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de contrucție și instalații, privind Dezvoltarea integrată a orașului Abrud, prin realizarea unui Centru Recreativ în clădirea fostei Biserici Unitariene și reabilitarea infrastructurii urbane aferente Pieței Eroilor, Pieței Cuza Vodă și Străzii Ioan Buteanu.

„Nădejdea noastră de schimbare prinde contur și orașul nostru redevine ceea ce a fost cândva: o nestemată a munților Apuseni!”, a transmis Cristian Alexandru Albu, primarul orașului Abrud.

Se va realiza un centru recrativ în interiorul ruinei fostei Biserici Unitariene amplasată în Piața Cuza Vodă și reabilitarea infrastructurii urbane aferente din Piața Eroilor, Piața Cuza Vodă și Stradă Ion Buteanu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul cuprinde lucrări la clădirea fostei Biserici Unitariene – COMPONENTĂ A. Sunt necesare lucrări de consolidare, conservare, restaurare, dotare și valorificare a ansamblului fostei biserici- zona navei și turnul estic.

În completarea acestui obiectiv, proiectul propune reabilitarea infrastructurii urbane din Piața Eroilor, Piața Cuza Vodă și stradă Ion Buteanu – COMPONENTĂ B, prin amenajări specifice (sistematizare verticală, refacerea infrastructurii edilitare, reabilitarea componentelor valoroase, intervenții de peisagistică , dotare și mobilare cu mobilier urban de calitate, accesibilizare pentru persoane cu deficiențe), care să reîntregească imaginea centrului istoric și să ofere locuitorilor orașului Abrud spații publice de calitate care să pună în valoare totodată valorile materiale și patrimoniu.

REALIZAREA UNUI CENTRU RECREATIV ÎN CLĂDIREA FOSTEI BISERICI UNITARIENE

 • consolidarea, restaurarea și reîntregirea volumului ruinelor bisericii prin aducerea la nivel la partea superioară a zidurilor navei;
 • realizarea unui planșeu mixt pe structura metalică și suprabetonare deasupra spațiului central;
 • realizarea unui nivel parțial îngropat retras cu cca 2.25m în zona centrală a navei; cota de călcare peste noul nivel va fi la cca 45 cm mai sus față de cota de călcare existența la ora actuală în clădire. Structura noului nivel va fi integral din beton armat.
 • lucrări de consolidare și reabilitare în zonele afectate, precum și lucrări de restaurare a elementelor de piatră;
 • poziționarea unei structuri metalice în interiorul turnului estic- planșee din metal care să delimiteze tumul pe 3 nivele;
 • refacerea scării din tumul estic pe structura metalică tratată cu vopsea termospumanta;
 • instalații electrice interioare, instalații de încălzire, de ventilare și instalații santiare și de canalizare, branșamente la utilități;
 • se va realiza următoarele compartimentării: Sala multifuncționala; Spațiu expozițional; Sala consiliere; Sala socializare și belvedere.

Prin amenajarea unui centru recreativ contemporan va transformă zona într-un nucleu atractiv pentru locuitori, reducând astfel nivelul ridicat de utilizare a autoturismelor persoanale în oraș.

REABILITAREA INFRASTRUCTURII URBANE AFERENTE DIN PIAȚA EROILOR, PIAȚA CUZA VODĂ ȘI STR. ION BUTEANU

 • Se va realiza reabilitarea integrală a infrastructurii urbane aferente din Piața Eroilor, Piața Cuza Vodă și str. Ion Buteanu cu îmbrăcăminte din piatră naturală. Acesta presupune restructurarea totală a zonei, creșterea semnificativă a spațiilor pietonale de calitate în raport cu spațiile destinate circulației auto și parcărilor, înlocuirea imbracamîntilor neadecvate asfaltice sau din dale prefabricate cu imbracaminti de calitate din piatră naturală și creșterea calității vieții locuitorilor orașului Abrud.
 • Se va reorganiza spațiului verde existent în Piața Eroilor prin regândirea într-o manieră mai puțîn rigidă a relației dintre circulațiile pietonale, spațiile verzi și obiectele cu valoare deosebită amplasate în interiorul acestora; se va elimina vegetația existența și fără valoare dendrologică care obturează vizual obiectivele arhitecturale valoroase din zona, cât și a vegetație de tip gard viu care împiedica circulația liberă a pietonilor în piața;
 • Se va plantă în locul arborilor existenți, 20 bucăți arbori maturi, în grupuri și aliniamente vegetale;
 • În Piajoa Cuza Vodă și str. Ion Buteanu – lucrările vizează restructurarea integrală a amplasamentului;
 • se va reabilita sistemului de iluminat public și arhitectural;
 • se va reabilita infrastructură pentru cabluri;
 • se va efectua canalizare pluvială nouă;
 • se va monta mobilier urban cu design contemporan și caracteristici antivandalism;
 • se va accesibiliză spațiul pentru persoanele cu deficiențe.

Pe lângă stimularea implicării locuitorilor în activitățile cultural-recreative, de petrecere calitativă a timpului liber, de recreere, de educație extrașcolară etc, vor contribui inclusiv la dezvoltarea relațiilor interpersonale, construirea de abilitați sociale, dezvoltarea capacității de integrare socială, în special a persoanelor provenind din grupurile vulnerabile.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Cetatea dacică de la Căpâlna ar putea fi restaurată: CJ Alba va prelua în administrare locația aflată pe lista monumentelor UNESCO

Publicat

în

Cetatea dacică de la Căpâlna ar putea fi restaurată: CJ Alba va prelua în administrare locația aflată pe lista monumentelor UNESCO

Cetatea dacică de la Căpâlna ar urma să fie restaurată, un proiect de hotărâre privind preluarea fortificaţiei dacice de pe Valea Sebeşului fiind pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Alba din 24 mai 2022.

Cetatea urmează să fie trecută din proprietatea comunei Săsciori în proprietatea Consiliului Judeţean. Decizia are la bază şi faptul că mai multe licitaţii pentru proiectarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a monumentului, organizate în ultimii trei ani de Institutul Naţional al Patrimoniului, prin Programul Naţional de Restaurare, au fost anulate, din lipsă de ofertanţi.

”Conform legislaţiei în vigoare privind protejarea monumentelor istorice, Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, are obligaţia să asigure paza monumentelor istorice, a zonei de protecţie a acestora, să protejeze, să conserve şi să pună în valoare Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru realizarea acestor obligaţii, Situl arheologic Căpâlna, care cuprinde Cetatea de la Căpâlna şi zona primară de protecţie, trebuie să fie cuprins în domeniul public al Judeţului Alba, conform legii nr. 50/1991 privind autorizarea executărilor lucrărilor de construcţie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în documentaţia proiectului.

În prezent, ruinele cetăţii se află într-un stadiu avansat de degradare, fiind acoperite în cea mai mare parte cu vegetaţie, astfel încât aproape că nu mai este posibilă vizualizarea zidurilor rămase din vechea fortăreaţă dacică. Cetatea se află pe Valea Sebeşului, în comuna Săsciori, la circa 2 kilometri de satul cu acelaşi nume.

Aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO, ca fortificaţie inclusă în reţeaua de apărare a Daciei, cetatea de la Căpâlna este cel mai important obiectiv de patrimoniu dacic din judeţul Alba. A fost ridicată, cel mai probabil, din ordinul regelui Burebista, în secolul I î.Hr., cât timp dacii erau încă liberi, fiind un punct strategic în apărarea accesului spre Sarmizegetusa. Avea un perimetru de 280 metri, două centuri de ziduri şi trei turnuri, precum şi şanţuri de apărare cu adâncimi variabile, grupate într-un platou oval.

Cetatea era, totodată, centru tribal, dovadă stând tezaurul de vestigii descoperit – vase ceramice, vase de sticlă, scripeţi, piese metalice de îmbrăcăminte, pinteni, pumnale, vârfuri de suliţe şi săgeţi. În prezent, cetatea de la Căpâlna e o umbră a ceea ce era în antichitate.

„Zona protejată Căpâlna” are o suprafaţă de 490 ha (din care situl Căpâlna – 55 ha) şi se situează în sud-vestul teritoriului administrativ al comunei Săsciori, la circa 2 kilometri de vatra satului Căpâlna. Calea de acces este DN 67 C Transalpina, care leagă oraşele Sebeş (Alba) şi Novaci (Gorj). Situl are un singur acces, prin şaua care leagă Dealul Cetăţii de Dealul Stăunilor. Accesul pe platoul pe care este amplasată Cetatea Dacică Căpâlna se poate face pornind de la şosea pe o potecă de circa 2,3 kilometri, parţial circulată cu mijloace auto 4 x 4.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Lucrările de la Viaductul Aciliu de pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, pe ultima sută de metri: Când vor fi ridicate restricțiile de circulație

Publicat

în

VIDEO| Lucrările de la Viaductul Aciliu de pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, pe ultima sută de metri: Când vor fi ridicate restricțiile de circulație

Înlocuirea sistemelor de acoperire la rosturile de dilatație de pe Viaductul Aciliu pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu se apropie de final.

Lucrările se vor încheia până la finalul acestei săptămâni și toate restricțiile de circulație din zonă vor fi ridicare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vă reamintim că pentru a permite executarea acestor lucrări traficul a fost închis complet pe sensul Sebeș – Sibiu, între nodurile Cunța și Săliște iar circulația se desfășoară deviat pe DN1. Traficul este deviat pe DN 1, breteaua care iese din autostradă în DN1 va avea prioritate de trecere față de autovehiculele care circulă dinspre Sibiu!

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare