Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Avansări în grad și ceremonial militar la Alba Iulia de Ziua Pompierilor din România 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Pompierilor 201441Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al Județului Alba a organizat astăzi, 13 septembrie, în Piața Cetății activități prilejuite de sărbătoarea ”Zilei Pompierilor din România”.

Ceremonialul militar și religios a început la ora 10.00, iar în cadrul acestuia au avut loc înaintări în grad militar următor, înaintea expirării stagiului: în gradul de locotenent colonel, maior Zecheru Ștefan Florin, în gradul de plutonier adjutant, plutonier major Bărbat Vasile Ovidiu, în gradul de plutonier major, plutonier Horea Nicolae Ioan Ovidiu și în gradul de plutonier, Vlad Ioan.

Înaintările au fost datorate modului exemplar de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

”Vreau să vă felicit cu ocazia Zilei Naționale a Pompierilor. Să vă mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășurați în județul Alba. Apreciez eroismul de care au dat dovadă pompierii de-a lungul sutelor de ani. Și nu e vorba numai de perioade conflictuale ci și de perioade pașnice, pentru că activitatea voastră este una eroică zi de zi, pentru că salvați vieți omenești. Lucrul acesta știu că îl desfășurați în condiții dificile și cunosc foarte bine problemele pe care le aveți și de aceea vreau să vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată anul acesta și în perioada trecută. Fac referire la importantele misiuni pe care le-ați desfășurat de la începutul anului alături de importante instituții ale statului. Noi locuitorii județului Alba îi apreciem pe cei care au reușit să demonstreze eroismul și seriozitatea instituțiilor care au misiuni de a apăra integritatea cetățeanului. CJ Alba face eforturi să participe la dotarea dvs. ca și tehnică necesară pentru a reuși în intervențiile pe care le aveți pentru noi”, a spus Ion Dumitrel.

Tot în Piața Cetății a avut loc o expoziție tehnică cu mijloace din dotarea inspectoratului și activități interactive cu publicul. La ora 11.30 a avut loc întâlnirea cadrelor active cu invitații și cadrele militare în rezervă.

La manifestare au participat reprezentanți ai administrației locale și județene, deputați, senatori și simpli cetățeni. Ceremonialul s-a încheiat cu intonarea imnului de stat.

Astăzi, prin ordin al ministrului Gabriel Oprea, 274 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri, au fost avansaţi în grad, înainte de termen, pentru fapte deosebite în activitatea desfăşurată.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an la 13 septembrie, dată la care, în 1848, a avut loc bătălia de la Dealul Spirii.

[nggallery id=2314]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea