Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Atmosferă ”de vis” în Alba Iulia, la Festival – Film de Oscar asezonat cu fum și miros de mici!

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mici la festival009Din punct de vedere administrativ, în acest sfârșit de săptămână Alba Iulia a fost ”Capitala deciziilor surprinzătoare”.

După ce, joi, Festivalul Music&Film a fost mutat din Piața Cetății, în doar câteva ore, cu tehnică, invitați și spectatori, ca să nu strice priveliștea pe care trebuia să o admire un grup de istorici, arhitecți și restauratori (detalii AICI), sâmbătă, în cea mai importantă zi a evenimentului, un ”inteligent” din primărie a observat că manifestarea este prea elegantă, prea… ca la oraș, și a aprobat amplasarea unei tarabe cu mici, fix în locația cea mai frecventată de public.

Inițial am crezut că este doar o decizie de moment, astfel încât atmosfera să se asorteze cu titlul filmului proiectat în acea zi: ”Sunt o babă comunistă”. Greșit! Micii s-au prăjit pe Latura de Vest a Cetății și duminică, numai bine să învăluie în fum și miros specific publicul prezent la proiecția filmului de Oscar, programat să încheie în mod profesionist un astfel de eveniment.

Lecția de civilizație au dat-o tot spectatorii, care nu s-au înghesuit la respectiva tarabă, dând de înțeles că au venit aici cu un alt scop.

Totuși, pentru că știm că nici nu își va da demisia, și nici nu va fi dat afară, funcționarul din primarie ar trebui să își împrospăteze cunoștințele, ca să poată face diferența între o serbare câmpenească și un festival!

Altfel, nu ne-am mira ca la următorul spectacol în aer liber, fie el de operă, muzică simfonică, teatru sau film, să putem târgui din nou, ca ”în vremurile bune”, hamsii, cârnați, blide din plastic, ciorapi, baticuri, plușuri din China, sau orice consideră administrația locală că este necesar pentru ca albaiulienii, dar și turiștii, să ”respire aerul istoriei” cu adevărat.

[nggallery id=2294]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea