Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: “Aripi de culoare” – expoziţie de pictură şi poezie la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Vineri, Diana Todoran, pictoriţa în vârstă de 13 ani, şi-a deschis sufletul în faţa publicului

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a găzduit, vineri, 14 septembrie 2018, expoziția de artă ,,Aripi de culoare” , un eveniment ce vine în mod fericit să dea culoare cărții și serviciilor de bibliotecă.

Întregul eveniment a fost gândit ca o întâlnire de suflet între pictorița de doar 13 ani, Diana Todoran, care și-a deschis sufletul larg în fața celor prezenți dăruindu-le o minunată călătorie printre gândurile ei expuse în tablouri și versuri.

Vernisajul expoziției a fost deschis de Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, gazda acestui eveniment, care a lăudat curajul Dianei Todoran de a ieși în public cu o expoziție de pictură și poezie de talie profesionistă. Despre harul Dianei și valoarea lucrărilor expuse a vorbit doamna Laurenția Stoia, profesor de arte plastice, care a format de-a lungul timpului numeroase generații de pictori ce au făcut din pasiunea de a picta o adevărată profesie.

Ideea ca prima expoziție a Dianei să se petreacă în bibliotecă a pornit de la un eveniment public cu cartea iar firul poveștii de la idee la eveniment a fost depănat cu măiestrie de către bibliotecara Felicia Colda care a rezumat foarte frumos această întâmplare ca fiind o întâlnire între carte, arte și prieteni, căci cartea a adus-o pe Diana în bibliotecă, arta a readus-o la bibliotecă într-o altă perspectivă iar familia și prietenii i-au fost alături la primul ei vernisaj.

Ultimul cuvânt în prezentarea Dianei și a expoziției nu putea să-l aibe decât cea care o cunoaște cel mai bine, mama Dianei, doamna Mihaela Todoran care extrem de emoționată a făcut un parcurs prin timp al drumului Dianei, pe aripi de culoare și versuri.

De asemenea, domnia sa ne-a mărturisit că întregul eveniment găzduit de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a fost un cadou oferit Dianei. Doamna Todoran a  mulțumit pentru sprijinul acordat atât colectivului bibliotecii, domnului manager personal cât și celor două profesoare ce au îndrumat pașii tinerei artiste în tainele artelor plastice.

Elevă în clasa a VII-a la Școala ,,Sfântul Iosif” din Alba Iulia, Diana Todoran frecventează cursurile cercului de pictură coordonat de profesoarele Laurenția Stoia și Anamaria Jilinschi reușind în scurt timp să-și realizeze un bogat portofoliu de lucrări de artă plastică. Alături de lucrările de artă plastică, Diana le-a oferit celor prezenți un cadou inedit: răvașe cu versuri semnate de ea, un talent dobândit de la bunicul ei.

Activitatea face parte din proiectul 4.13 Expoziții de artă din Proiectul de Management al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru perioada 2017-2020. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

[nggallery id=6134]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății Instituţia Prefectului – judeţul Alba organizează vineri, 10 mai 2024, cu începere de la ora 12.00, un ceremonial religios și militar dedicat sărbătoririi Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea