Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Apare o nouă monedă în România: Ce valoare au banii lansați azi, 10 aprilie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Apare o nouă monedă în România: Ce valoare au banii lansați azi, 10 aprilie

La intervale mai mult sau mai puțin regulate de timp, oficialii BNR fac anunțuri legate de bani noi care intră în circulație, monede și bancnote. Asta nu înseamnă că se schimbă banii în România, ci doar că banca centrală lansează ediții speciale din domeniul numismaticii.

Astăzi, 10 aprilie, BNR introduce în circulație o nouă monedă cu o semnificație specială. Destinată în principal colecționarilor, ea poate fi achiziționată de către oricine. Este realizată din argint și, conform datelor confirmate de oficialii instituției, celebrează Timișoara, cu ocazia faptului că, în 2023, orașul din România este Capitala Europeană a Culturii.

Noua monedă de la BNR urmează să intre în circuitul numismatic începând de astăzi, 10 aprilie 2023 și va avea un aspect destul de particular. Valoarea ei nominală va fi de 10 lei. Pe avers, se vor putea vedea turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, dar şi Palatul Culturii din Timişoara. De asemenea, pe aceeași parte, este prezentată și stema României.

În plus, se poate observa într-un arc de cerc inscripția România și valoarea nominală de 10 lei. Pe aversul monedei este înscris și anul emisiunii, 2023. Pe reversul monedei, sunt alte ilustrații reprezentative pentru Timișoara, Piața Unirii, Domul Româno – Catolic și stema orașului. Inscripțiile Timișoara și Capitală europeană a culturii sunt de asemenea evidențiate.

Noua monedă de argint lansată de BNR în ediție limitată va avea un preț de vânzare de 460 de lei fără TV. În acest preț mai sunt incluse broșura de prezentare și certificatul de autenticitate redactate în română, franceză și engleză. Certificatele vor avea semnătura guvernatorului BNR și a casierului central. Deși banii noi pot fi folosiți în comerț cu valoarea nominală, 10 lei, oficialii Băncii Naționale a României vor oferi moneda într-o capsulă de metacrilat transparent. Vor fi disponibile 5000 de piese la nivel național și vor putea fi achiziționate de către oricine de la sediile BNR din marile orașe al țării.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea