Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Antonia, șefă de promoție a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: „Renumele colegiului m-a motivat să fac eforturi încă de la început”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antonia, șefă de promoție a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: „Renumele colegiului m-a motivat să fac eforturi încă de la început”

Tunsoiu Antonia Emilia, în vârstă de 19 ani, din Alba Iulia, este unul dintre cei trei șefi de promoție ale Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, din anul școlar 2022-2023. Antonia a obținut rezultate remarcabile în parcursul său academic, reușind în același timp să se pregătească temeinic și pentru examenul de Bacalaureat.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Într-un interviu acordat pentru ziarulunirea.ro, tânăra a declarat că pregătirea pentru Bacalaureat a început încă din clasa a IX-a, odată cu predarea și învățarea primelor noțiuni. Antonia a fost motivată să facă eforturi încă de la început, fiind conștientă de renumele colegiului și de volumul de materie pe care trebuia să-l asimileze.

De-a lungul anilor, ea a realizat importanța muncii individuale și a lucrat suplimentar acasă. Cu toate acestea, pregătirea efectivă cu modele de subiecte pentru Bacalaureat a început abia în clasa a XII-a.

Pentru a se pregăti mai bine, Antonia a apelat și la meditații în particular, în special pentru examenul la Limba și Literatura Română. Fiind profil real, cu matematică-informatică intensiv engleză, pregătirea pentru examenul la română a necesitat o atenție mai specială, motiv pentru care Antonia a considerat necesară o pregătire suplimentară pentru a obține rezultatele dorite

Întrebată despre sfaturi pentru ceilalți elevi care se pregătesc pentru Bacalaureat, Antonia a vorbit despre importanța implicării constante și uneori, chiar renunțarea la timpul liber în favoarea pregătirii. Ea subliniază că rezultatul obținut depinde de gradul de implicare și de munca depusă, evitând să se bazeze pe noroc. Antonia consideră că munca, perseverența și seriozitatea sunt cheile succesului în obținerea unor rezultate bune la examene.

În ceea ce privește metodele sau tehnicile de învățare recomandate, Antonia subliniază că fiecare persoană are propriul stil de învățare și că nu există o rețetă universală. Totuși, ea își împărtășește propria experiență, afirmând că se pregătea intens înainte de fiecare test, aprofunda materia și fixa cunoștințele prin exerciții suplimentare. Antonia nu lăsa nicio întrebare fără răspuns și persevera în studiu până când se simțea pregătită. Ea consideră că atingerea potențialului maxim implică muncă, perseverență și seriozitate.

Întrebată despre decizia de continuare a studiilor, Antonia declară că are o pasiune de lungă durată pentru științele exacte, în special pentru matematică și fizică. Această pasiune s-a dezvoltat încă din clasa a VI-a, când a obținut un premiu și o medalie de argint la etapa națională a Olimpiadei de Fizică. Antonia simte o atracție către fizică, considerând-o o știință complexă care i-a deschis noi perspective și i-a dezvoltat gândirea. Astfel, ea dorește să-și continue studiile în domeniul fizicii, mai precis în ingineria și științele aplicate.

Pentru admiterea la facultate, Antonia s-a pregătit singură, având în vedere că materia pentru Bacalaureat se suprapune în mare parte cu cea necesară pentru admitere. Ea s-a bazat pe cunoștințele acumulate la școală și a folosit diferite culegeri și materiale de studiu suplimentare. Antonia este recunoscătoare pentru profesorii dedicați pe care i-a avut în cei patru ani de liceu, în special profesorului său de fizică, domnul Sicoe Pamfil, care a fost alături de ea pe tot parcursul liceal.

În ceea ce privește planurile de viitor, Antonia ia în considerare atât posibilitatea de a rămâne în România pentru facultate, cât și ideea de a studia în străinătate. Deși a fost întotdeauna entuziasmată de perspectiva studiilor în străinătate, Antonia simte că nu este încă pregătită să facă acest pas și intenționează să-și continue studiile în țară. Ea crede că sistemul de învățământ din România este în continuă dezvoltare și oferă programe de studiu din ce în ce mai atractive. Cu toate acestea, Antonia plănuiește să aplice pentru o bursă în străinătate în viitor, deoarece crede că acest lucru i-ar putea oferi mai multe oportunități de dezvoltare și de angajare.

Pe termen scurt, Antonia își propune să studieze fizica și să-și continue studiile la nivel doctoral într-o universitate din străinătate. Pe termen lung, visul ei este să se implice în cercetarea aplicării ingineriei electrice în medicină.

În ceea ce privește greva profesorilor care a avut loc în această perioadă, Antonia afirmă că nu a fost afectată în mod deosebit în pregătirea pentru Bacalaureat. Cu toate acestea, ea susține revendicările profesorilor pentru un sistem educațional de calitate și speră că examenul de Bacalaureat se va desfășura conform programului, fără a afecta admiterea la facultățile urmărite de elevi. Antonia ar fi dorit să-și petreacă ultimele zile la liceu într-un altfel de cadru, alături de colegii săi, însă a apreciat faptul că greva nu a împiedicat organizarea festivității de absolvire și le-a permis tuturor să simtă emoția acestui eveniment important.

Tunsoiu Antonia Emilia, în vârstă de 19 ani, din Alba Iulia, este un exemplu de elev dedicat și perseverent, care a obținut rezultate remarcabile în timpul liceului și s-a pregătit temeinic pentru examenele de Bacalaureat și admiterea la facultate. Cu pasiunea sa pentru fizică și dorința de a se implica în cercetare, Antonia are toate șansele de a avea o carieră de succes în domeniul ales.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea