Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Aniversare integrată UPU, ISU și SMURD Alba – salvatorii alături de politicieni, directori, primari, oameni de afaceri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Aniversare UPU si SMURD Alba (17)Circa 300 de persoane au participat joi, 27 noiembrie, la aniversare simultană a trei evenimente importante pentru județul Alba: 20 de ani de medicină de urgență în Spitalul Județean de Urgență Alba; 10 ani de funcționare în actuala formă modernă de organizare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba și 5 ani de SMURD în județul Alba.

La evenimentul organizat la Hotel Medieval din Alba Iulia au participat șefii instituțiilor aniversate, cadre miltare ISU și  SMURD Alba, cadre medicale ale Unității de Primiri Urgențe Alba (UPU) și numeroși șefi de administrații locale și județene, directori de instituții deconcentarte din județ, oameni de afaceri care au sprijinit activitatea salvatorilor, precum și colaboratori importanți de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele din Regiunea Centru și de la unități medicale din Cluj și Târgu Mureș.

Aniversare UPU si SMURD Alba (20)Au luat cuvântul la ceas aniversar: șeful UPU, medicul Aurel Crișan; șeful ISU Alba, colonel Dorel Sofica; președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel; primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava; directorul Spitalului Județean, Nicoleta Coșarcă; subprefectul județului Corneliu Murg și reprezentanți ai ISU din județele limitrofe.

Sloganul ales de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba (Unitatea de Primiri Urgențe) pentru acest moment aniversar este „SMURD Alba-primii 5 ani împreună”.

Performanța la UPU Alba, în condițiile în care personalul medical este la aproape jumătate față de cel necesar

Șeful UPU, medicul Aurel Crișan, a prezentat un scurt istoric al modernizării Unității de Primiri Urgențe Alba, amintind extinderea sistemului integrat UPU și SMURD cu subunitățile din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni și terminând cu operaționalizarea echipajului mobil de terapie intensivă.

Aniversare UPU si SMURD Alba (28)Acesta a mulțumit tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea și eficientizarea UPU Alba: în mod deosebit medicului Raed Arafat, părintele SMURD și secretar de stat în Ministerul Sănătății; medicului Golea și colectivului de spitalul din Cluj-Napoca și Târgu Mureș; Consiliului Local și Primăriei Alba Iulia; Consiliului Județean Alba și nu în ultimul rând colegilor săi care, dând dovadă de multă dedicație și profesionalism, reușesc să asigure servicii la standarde înalte.

Potrivit medicului Aurel Crișan, în prezent UPU Alba are aproape 100 de angajați, iar media anuală a ultimilor 3 ani de activititate se ridică la 49.000 de consultații. Acesta a precizat pentru ziarul „Unirea” că necesarul de personal medical la UPU este aproape dublu față de cel existent în prezent, pentru a putea vorbi de parametrii optimi de funcționare.

Meritul personalului UPU este cu atât mai mare, cu cât în condițiile actuale de salarizare și nivel de stres, reușesc să compenseze deficitul de personal.

15 ani de ISU Alba și 5 ani de SMURD

Aniversare UPU si SMURD Alba (34)Șeful ISU Alba, colonelul Dorel Sofica, a vorbit în fața alesei audiențe despre munca asiduă depusă de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a ajunge astăzi la nivelul de performanță atins, pentru a veni mereu în întămpinarea nevoilor comunității.

Cu sprijinul Consiliului Județean Alba și a fondurilor europene accesate, ISU Alba a reușit să doteze cu echipamente în valoare de circa 7 milioane de lei și să își perfecționeze constant personalul.

Colonelul Dorel Sofica a spus că media în ceea ce privește timpul de intervenție pentru un incendiu este de 10 minute, iar pentru SMURD de doar 8 minute. Șeful ISU susține că jumătate din populația județului beneficiază de timpi de intervenție mai rapizi (8 minute la incendii și sub 5 minute intervenții SMURD) datorită infrastructurii rutiere mai accesibile.

Despre proiecte de viitor, colonelul a amintit deschiderea de noi puncte SMURD în județ și impelmentarea unui dispecerat cu adevărat integrat, cum există la Mureș sau Hunedoara.

Aniversare UPU si SMURD Alba (25)Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Alba este un serviciu public de urgenţă care asigură intervenţia cu maximă operativitate pentru supravieţuirea victimelor accidentelor, cât şi pentru efectuarea manevrelor medicale menite să preîntămpine agravarea acestora. Funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanțe pentru prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele sunt formate, în funcție de tipul ambulanței,  din  medici sau asistenți medicali din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba și paramedici din cadrul I.S.U Alba, care au fost formaţi prin cursuri de prim-ajutor şi descarcerare.

Mânați de deviza CINE SALVEAZĂ O VIAȚĂ, SALVEAZĂ O LUME ÎNTREAGĂ! au reușit membrii SMURD Alba să asigure un grad mai ridicat de siguranță a cetățenilor în cele peste 13 000 de intervenții la care au participat de la inaugurare și până astăzi.

[nggallery id=2676]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea