FOTO: Amintirile lui Ion Creangă, la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir, cu ocazia ,,Zilei mondiale a teatrului”

Cu o amânare de câteva zile (din motive obiective), la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir a avut loc un eveniment dedicat ,,Zilei Mondiale a Teatrului”.  Cu această ocazie,  elevii din clasa a IX-a B, au pregătit și prezentat o piesă de teatru foarte cunoscută şi îndrăgită de copii, o frântură din amintirile lui Ion Creangă.  Activitatea s-a desfăşurat la Cabinetul Documentare Informare (CDI) al instituției școlare şi a fost coordonată de profesorul documentarist  Mariana Cunțan.

,,Am dorit să-l sărbătorim pe marele scriitor din Humuleşti motiv pentru care am pus în scenă un proces cu motiv universal și anume ,,boacănele copilăriei”, din care să nu lipsească avocatul, procurorul, inculpatul şi toate celelalte categorii de persoane. Dacă pe de o parte  se pleda pentru nevinovăţia lui Nică, după toate năzbâtiile pe care le-a făcut, pe de altă parte se acuza inculpatul (același Nică), cel care ar putea fi un exemplu rău celorlalţi copii. În urma deliberărilor s-a constatat că Nică este copilul universal cu tot ceea ce presupune această perioadă fără seamăn a vieţii noastre şi că este nevinovat. În acest fel, personajul şi-a recâştigat  locul binemeritat în literatură”, a ținut să precizeze prof. Mariana Cunțan.

ELIT

Ziua mondială a teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale institutului. ITI a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO, şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. (C.P.)  

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...