Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Amintirile lui Ion Creangă, la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir, cu ocazia ,,Zilei mondiale a teatrului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu o amânare de câteva zile (din motive obiective), la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir a avut loc un eveniment dedicat ,,Zilei Mondiale a Teatrului”.  Cu această ocazie,  elevii din clasa a IX-a B, au pregătit și prezentat o piesă de teatru foarte cunoscută şi îndrăgită de copii, o frântură din amintirile lui Ion Creangă.  Activitatea s-a desfăşurat la Cabinetul Documentare Informare (CDI) al instituției școlare şi a fost coordonată de profesorul documentarist  Mariana Cunțan.

,,Am dorit să-l sărbătorim pe marele scriitor din Humuleşti motiv pentru care am pus în scenă un proces cu motiv universal și anume ,,boacănele copilăriei”, din care să nu lipsească avocatul, procurorul, inculpatul şi toate celelalte categorii de persoane. Dacă pe de o parte  se pleda pentru nevinovăţia lui Nică, după toate năzbâtiile pe care le-a făcut, pe de altă parte se acuza inculpatul (același Nică), cel care ar putea fi un exemplu rău celorlalţi copii. În urma deliberărilor s-a constatat că Nică este copilul universal cu tot ceea ce presupune această perioadă fără seamăn a vieţii noastre şi că este nevinovat. În acest fel, personajul şi-a recâştigat  locul binemeritat în literatură”, a ținut să precizeze prof. Mariana Cunțan.

Ziua mondială a teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale institutului. ITI a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO, şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. (C.P.)  

[nggallery id=5379]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea