Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| Amenzi de peste 34.000 de lei date de polițiștii din Alba: Cinci șoferi au rămas fără permis

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FOTO| Amenzi de peste 34.000 de lei date de polițiștii din Alba: Cinci șoferi au rămas fără permis

Marți, 18 iulie 2023, peste 180 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 482 de persoane și au fost verificate 251 de autovehicule.

Au fost constatate 144 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 34.600 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere, din care unul pentru conducere sub influența substanțe interzise.

Au fost efectuate 72 de testări privind consumul de alcool și droguri și au fost constatate 10 infracțiuni.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni care a fost organizată pe raza municipiului Blaj și a celor două secții de poliție rurală arondate, la care au luat parte 43 de polițiști și jandarmi, au fost verificate 115 autovehicule și au fost constatate 52 de abateri de natură contravențională, în valoare de 14.300 de lei. Unui conducător auto i-a fost reținut permisul de conducere, după ce a fost depistat conducând cu viteză excesivă.

Acțiunea a avut și o componentă informativ – preventivă la care, alături de polițiști și jandarmi, au luat parte specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Conducătorii auto au fost informați în legătură cu riscurile și vulnerabilitățile la care se expun în momentul în care decid să conducă un autoturism, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive precum și în legătură cu modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal, care prevede că ”nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: Ioana Milculescu, concert la Alba Iulia în Spațiile Ryma. Solista trupei Subcarpați își lansează albumul de debut. Programul evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

MÂINE: Ioana Milculescu, concert la Alba Iulia în Spațiile Ryma. Solista trupei Subcarpați își lansează albumul de debut. Programul evenimentului Ioana Milculescu, solista trupei Subcrapați, va conerta mâine, 17 mai, în Spațiile Ryma, unde urmează să își lanseze albumul de debut. După spectacolul oferit de artistă, cunoscutul DJ Herodot urmează să continue distracția cu un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea