FOTO: Alexia Mărginean (TC Sun Alba Iulia), talentata tenismenă din Aiud, a cucerit Spania, cu trei trofee adjudecate!

Alexia Mărginean, talentata tenismenă din Aiud, a cucerit Spania, jucătoarea legitimată la TC Sun Alba Iulia impunându-se la trei turnee desfășurate în “țara lui Cervantes”.

La numai 12 ani, împliniți în mai, Alexia a avut parte de o lună octombrie de vis, o perioadă care va rămâne cu siguranță în amintirea unei veritabile speranțe a “sportului alb” din România, performanțele interne fiind confirmate prin rezultatele excelente obținute în Spania. Frumoasa aventură din octombrie a început cu Selecția Națională la 13 ani, desfășurată la Centrul Național de Tenis București, unde aiudeanca a fost convocată de către Federația Română de Tenis. La acest turneu important au luat parte primele 14 jucătoare din clasamentul național cu vârsta de 13 ani la care s-au adăugat primele două din ierarhia națională, la vârsta de 12 ani (din această categorie face parte Alexia). La acest turneu Alexia Mărginean a reușit 5 victorii din 8 meciuri disputate clasându-se pe locul 4, după următoarele rezultate: 3-6, 6-2, 6-4 vs Szabo Briana; 2-6, 4-6 cu Ciubotaru Maria; 6-7(5), 6-2, 4-6 cu Meșter Cara; 2-6, 6-3, 6-3 cu Puiac Alexia; 4-6, 4-6 cu Goina Patricia; 6-1, 6-1 cu Apostol Alisa; 7-5 6-1 cu Bereanu Daniela; 6-1, 6-0 cu Ionescu Eva.

ELIT

Ulterior, în colaborare cu o echipă de sportivi și antrenori de la Asociația Tenis Club “Victor Hănescu” București, Alexia s-a aflat pe tabloul a două turnee internaționale puternice din Spania. “Playas de Santa Ponsa Trophy Under 12”, la Palma de Mallorca, este unul dintre cele mai puternice turnee din Circuitul Tennis Europe rezervat jucătorilor de 12 ani și ediția din acest an a fost câștigată de Alexia Mărginean (Asociația TC Sun Alba Iulia). Campioana României la Under 12, Alexia nu a avut nicio problemă în turneul de la Santa Ponsa, reușind să cucerească titlul la simplu fără să piardă vreun set. Alexia a avut cel mai dificil meci în turul secund, când a trecut cu 6-3, 7-6(1) de italianca Alessandra Teodosescu, iar în finală românca a evoluat perfect și s-a impus cu un categoric 6-1, 6-0, în fața letonei Ksenija Rage.

Umătorul turneu la care a participat a fost “Gran Canaria Yellow Bowl”, turneu Under 12 de Categoria 3 din Circuitul Tennis Europe, în orașul Telde, Gran Canaria. Perioada perfectă din cariera tinerei jucătoare a continuat, conjudețeana noastră reușind să-și adjudece alte două trofee în Spania. Alexia a început în forță competiția de simplu, cu două victorii impresionante, de fiecare dată 6-0, 6-0, cu Sara Corujo Medina (Spania) și cu Iryna Savitskaya (Belarus), pentru ca în sferturile de finală, cu franțuzoaica Sarah Iliev, să treacă peste provocare ca o mare campioană. Alexia a recuperat un set piedut și s-a calificat cu 3-6, 7-6(1), 6-2. Acesta avea să fie, de altfel, cel mai dificil examen, în condițiile în care s-a impus în semifinale și finală cu același scor categoric, 6-2, 6-1, în fața franțuzoaicei Alyssa Reguer, respectiv a Lunei Dinoto Fernandez (Spania). Pentru ca turneul să fie cu adevărat perfect, Alexia și cealaltă româncă de la acest turneu, Andra Maria Simion (Asociatia Tenis Club “Victor Hănescu”), au disputat finala de dublu cu Iryna Savitskaya și rusoaica Vera Sokolova, încheiată repede cu victoria fetelor noastre, care au profitat de abandonul adversarelor, în momentul în care conduceau cu 4-2. “Suntem foarte bucuroși pentru rezultatele obținute de Alexia la aceste 3 turnee. Din nou, a reușit să transpună toată munca de la antrenamente în jocul de tenis practicat și să se mobilizeze exemplar pentru a face față provocărilor. Munca în echipă depusă împreună cu antrenorul Radu Gheorghe și cu partenerul de antrenament Lucian Pană, implicarea tuturor la un nivel ridicat au avut ca efect obținerea acestor rezultate. Sper ca obținerea acestor rezultate pe plan internațional să reprezinte, de fapt, un stimulent major pentru continuarea muncii. Îi dorim în primul rând Alexiei sănătate,o iubim și o sprijinim din toată inima!,a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl jucătoarei din Aiud, sportivă ce impresionează la o vârstă fragedă.

Dan HENEGAR

1 comentariu

Groza Sorin 1 noiembrie 2018 at 12:46

Multe felicitari !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...