Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. În Cetatea Alba Carolina a început deja instalarea iluminatului festiv

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

montare-iluminat-festiv03Mai este mai puțin de o lună până în decembrie, iar municipalitatea din Alba Iulia a început instalarea iluminatului festiv pentru a întâmpina așa cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Mii de beculețe, figurine, stele și bolte de lumini vor fi montate și în acest an în Cetate și pe artele principalele din oraș, pentru a reda atmosfera specifică celei mai frumoase perioade din an.

Cei care s-au plimbat joi, prin Cetatea Alba Carolina, au putut observa primele beculețe și ghirlande luminoase montate pe podul rutier din apropierea Catedralei Reîntregirii. Angajații firmei care se ocupă de iluminatul festiv vor împodobi totul treptat, pentru ca până la începutul lunii decembrie orașul Marii Uniri să îmbrace din nou straie de sărbătoare.

Punctul de atracţie al municipiului Alba Iulia îl va reprezenta cu siguranță și în acest an Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Piața Cetății. La fel ca și anul trecut, în cadrul acestuia, vor fi  amplasate chioşcuri din lemn destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică și comercializării produselor de artizanat. De asemenea, nu va lipsi bradul, patinoarul și scena în aer liber destinată spectacolelor, întreaga piață fiind învăluită de pavilionul cu mii de luminițe.

Vedeți AICI atmosfera din Parcul Sărbătorilor de Iarnă de anul trecut.

Iluminatul festiv va fi pornit, probabil, de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie, atunci când va fi inaugurat şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă.

[nggallery id=2920]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea