Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia are Centru Național de Informare şi Promovare Turistică de nivel european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 21 decembrie, a fost inaugurat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Municipiul Alba Iulia, rezultatul direct al implementării de către Primăria Alba Iulia a unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproape 500.000 de lei, din care contribuția din bugetul local de 8.900 de lei.

 

Centrul National de Informaresi Promovare Turistica Alba Iulia (7)Cu această ocazie, în incinta Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică situat la intrarea în șanțurile de Vest ale Cetății Alba Carolina, în fața Catedralei Reântregirii, a fost organizată o conferință de presă la care au participat spoecialiștii care au implemntat acest proiect și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

 

Beneficiarii proiectului vor fi atât vizitatorii Cetăţii Alba Carolina, care vor găsi aici materiale de promovare şi specialişti care să îi îndrume, cât şi operatorii din industria ospitalităţii, care vor avea la dispoziţie un loc vizibil pentru promovarea ofertelor turistice.

 

Potrivit acestora, impactul noului Centru de turism a fost demonstrat încă din primele zile ale deschiderii lui, când, doar în data de 1 decembrie, i-au trecut pragul peste 1100 de vizitatori.

 

„Cetatea Alba Carolina, ajunsă la venerabila vârstă de 300 de ani, merită un mod profesionist de a interacţiona cu turiştii. E important să ştii unde ai ajuns, iar pentru noi e esenţial ca tot ceea ce vom spune oamenilor despre Cetate să fie exact şi adevărat. Impactul noului Centru de turism ne-a fost demonstrat încă din primele zile ale deschiderii lui, când, doar în data de 1 decembrie, i-au trecut pragul peste 1100 de vizitatori. Asta nu ne poate spune decât că oamenii vor să anticipeze înainte să viziteze”, declară Mircea Hava, reprezentantul legal al proiectului.

 

Practic, după ce toate detaliile vor fi fost puse la punct, Centrul de Informare şi Promovare Turistică din Alba Iulia va funcționa ca orice alt centru similar din orașele turistice din Europa. Turiștii care vor apela la serviciile centrului, vor primi hărți gratuite cu cetatea, informații despre cazare, masă, obiective turistice de vizitat, oferte ghidaj etc

Potrivit lui Mircea Hava, urmează ca administra’ia locală din Alba Iulia să îi adune la aceași masă pe operatorii de turism din județ, în urma căreia să se formeze o asociație, pentru că doar uniți vor putea prospera și dezvolta turismul în zonă.

De aemenea, planurile Primăriri Alba Iulia prevăd punerea în funcțiune a barierei de acces în cetate și introducerea unor stații de taxare în cetate, care vor permite o funcționare normală a acestui sistem.

Obiectivul general al proiectului, crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică municipiul Alba Iulia, în scopul creşterii numărului de turişti şi a facilitării accesului acestora la informaţii, servicii de informare şi evenimente specifice prin instituirea unui sistem integrat şi informatizat a ofertei turistice româneşti, a fost implementat în termen de 10 luni, în perioada 28 februarie 2015 – 27 decembrie 2015.

 

Pe durata de implementare a proiectului au fost create 2 locuri de muncă, urmând ca alţi 4 specialişti să se alăture echipei. Pentru aceste posturi vor fi organizate concursuri, anunțate din timp de către Primăria Alba Iulia.

 

Finanţarea pentru crearea şi dotarea centrului de informare turistică a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

B.P.

[nggallery id=1458]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea