Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia a sărbătorit pe „Cetate” promovarea în Liga a IV-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia - FC Lopadea promovare8AFC Unirea 1924 Alba Iulia a sărbătorit pe „Cetate” promovarea în Liga a IV-a, cu 5 etape înaintea încheierii sezonului Ligii a V-a. Formația albaiuliană a învins categoric FC Lopadea Nouă, „lanterna roșie”, scor 16-0 (8-0).

*Sebastian Culda a marcat de 6 ori în prima repriză!

Partida a fost un joc la o singură poartă, uniriștii dezlănțuindu-se încă din start. Până în minutul 20 a fost 6-0 iar la pauză se înregistra un 8-0 fără istoric, dintre reușite jumătate de duzină aparținându-i lui Culda în primul mitan. Golurile au fost marcate de Culda – 8, Ștef, Iacșa, Goguța, Lăsconi – două, Al. Popa, A. David, A. Ianc (din penalty). „Sunt bucuros în primul rând pentru acești copii minunați. Unirea Alba Iulia trăiește, suntem la începutul ascensiunii în fotbalul românesc. Suntem mulțumit de munca tuturor celor din cadrul clubului. Îmi doresc ca în curând să fim susținuți de autoritățile locale și județene, în plan financiar„, a precizat Mihai Dăscălescu.

Ioan Smadea va fi cooptat în conducerea administrativă a clubului.

Înaintea jocului s-a păstrat un moment de reculegere pentru fostul fundaș unirist Gheorghe Dumitru, iar lovitura de începere a fost dată de Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba.

*Galeria „Black Warriors” a făcut spectacol

În tribuna a doua Galeria „Black Warriors” s-a dezlănțuit. Cei 20 de fani au cântat în permanență, dar au apelat și la fumigene, petarde, dar și anumite scandări cu tentă împotriva oaspeților. Echipierii albaiulieni au purtat la încălzire tricouri inscripționate „împreună renaștem”, pe care le-au dăruit fanilor din sectorul galeriei.

*21 de victorii din tot atâtea jocuri

Unirea Alba Iulia - FC Lopadea promovare5Noua echipă din Cetatea Marii Uniri a realizat un parcurs impecabil în ultimul eșalon fotbalistic: 21 de victorii din tot atâtea jocuri și un golaveraj de poveste 139-8. Tânăra și promițătoarea echipă a lui Mihai Dăscălescu încearcă să revigoreze fotbalul din municipiul reședință de județ, promovarea în Liga a IV-a fiind un veritabil marș.

Pentru AFC Unirea 1924 au evoluat: Căt. Ștef – Rodean, Costantea, Ioani, A. Ianc, Ad. Matei, Goguță, C. Cristea, Ștef, Culda, Iacșa; au mai intrat Onaca, Dup, A. David, Al. Popa, Lăsconi, rezerve R. Baba, B. Șandru.

[nggallery id=450]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea