Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: Activități pentru copiii de etnie romă din Cugir susținute de voluntari din Bruxelles, Barcelona și Cugir, în cadrul proiectului ”GIPSY SOUL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 18-24 octombrie 2017, Asociația ”Cultură și Tradiție Rom&Gal”, din Cugir, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Cugir, a desfășurat în orașul de la poalele Drăganei, proiectul de voluntariat denumit ”Gipsy Soul”.

Această idee a luat naștere în urma proiectului început în anul 2015, denumit ”Planeta, în orașul Cugir”, un demers care s-a constituit într-un grupaj de activități realizate de către voluntari proveniți din Bruxelles-Belgia, Barcelona-Spania și Cugir pentru copiii de etnie romă.

După cum ne spunea Cristian Roman, reprezentant pentru problemele romilor la Serviciul Public de Asistență Socială Cugir, demersul a avut drept obiective generale: dezvoltarea capacității de comunicare și interrelaționare; dezvoltarea simțului artistic, estetic și critic; stimularea elevilor pentru găsirea unui hobby care să le aducă plăcere și satisfacții, iar ca obiective specifice: să cunoască diferite tehnici fotografice și să le aplice; să folosească diferite aparate foto și alte echipamente; să aplice regulile de executie a unei fotografii; să manifeste atracție către exercitarea acestui hobby.

Activitățile, proiectului, realizate cu și pentru copii au constat în: vizite și realizarea de fotografii în diverse locații ale orasului Cugir; atelier de fotografie, în care au fost abordate teme ca: portretul, peisagistica, binele si răul, au avut loc discuții despre: ce este o fotografie, care sunt tehnicile de a realiza o fotografie, ce trebuie să exprime o fotografie, fotografia ca și o ocupatie; atelier de muzică realizat de către ,,Pep Gol” trompetist în grupul muzical de jazz din Barcelona, ,,Vella Dixieland”.

La finalul vizitei realizate de voluntari, la Cugir a avut loc o reuniune la sala de festivități ,,Baia Socială” din cartierul ,,George Coșbuc”, în cadrul căreia s-a făcut o evaluare a manifestărilor ce au avut loc timp de o săptămână și o analiză asupra modului în care copiii au reușit să surprindă cu aparatul de fotografiat cele mai semnificative imagini. Pe parcursul proiectului comunicarea s-a realizat în limba română, engleză, italiană, spaniolă și franceză.

Grupul de voluntari a fost format din: Pep Gol, Marina L, Carmen Purg,  Esther Gonzales, Elisabeth Mabres,  Finchi Grosp,  Jordi Olivier, Vasile Dumitru, Corina Teretean, Vasile Opris, Adriana Crișan, Stefan Vasile, elevi ai Colegiului Tehnic ,,I.D. Lazarescu” și Școala Gimnaziala ,,Singidava” Cugir.

 ,,Dorim să aducem mulțumiri tuturor care s-au implicat și sprijinit acest proiect, în mod special pensiuii ,,Vasile Stanciu, din Cugir care a făcut cât mai atractive zilele petrecute de oaspeți la Cugir”, ne-a declarat Cristi Roman. (C.P.)

[nggallery id=4762]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la un hambar în localitatea Balomiru de Câmp: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la un hambar în localitatea Balomiru de Câmp: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.00, la un hambar în localitatea Balomiru de Câmp. Intervin pompierii din Sebeș cu trei autospeciale. Citește și: INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea