Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Activități multiple organizate în Alba de Ziua Armatei Române: Profesori și elevi, la demonstrații/ ISU a câștigat turneul de fotbal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 23-24 octombrie 2018, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României – 25 octombrie 2018, Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat și desfășurat o serie de activități cu scopul principal de a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, dar și de a promova imaginea Armatei în rândul tinerilor.

Astfel, marți 23 octombrie 2018, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența a numeroși invitați din partea autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare, profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiu, jurnaliști și cadre miliatre în rezervă, au avut loc expuneri privind semnificația Zilei Armatei României pentru poporul român, prezentarea capabilităților Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, expoziții de armament și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie, un concurs de tir precum și servirea unei mese calde preparată la bucătăria rulantă de campanie.

La activitatea din poligon au răspuns prezent invitați din partea Fabricii de Arme Cugir S.A și Uzinei Mecanice Cugir care au expus cele mai noi proiecte în materie de armament de infanterie produs în țară.

Militarii Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Târgu Mureș au participat cu o echipă de operatori, un mijloc tehnic de tip URO VAMTAC și un stand de prezentare a  armamentului și echipamentelor din dotarea forțelor pentru operații speciale.

Au fost amenajate ateliere tematice cu armament și materiale pentru instruirea subunităților de geniu, de luare a liniei de ochire dar și un minipoligon de tragere cu arme de airsoft al Asociației de Airsoft ”Super Daddys”.

De asemenea, pe data de 24 octombrie 2018 batalionul a organizat un miniturneu de fotbal în incinta  Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 7 echipe, reprezentând Ministerul Apărării Naționale (4 echipe), Inspectoratul Județean de Poliție Alba (1 echipă), Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba (1 echipă ), Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba (1 echipă) și Ministerul Justiției – Penitenciarul Aiud (1 echipă). La final, clasamentul pe echipe a fost:

– Locul I: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba;

– Locul II: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba;

– Locul III: Inspectoratul Județean de Poliție Alba;

– golgheterul turneului: Drîmbărean Lucian – I.S.U. Alba;

– portarul turneului: Gînsan Rareș – I.S.U. Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului ”Ziua Armatei României în școli” , organizat în colaborare cu Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba la instituțiile de învățământ din orașul Câmpeni,  maiorul Diaconescu Dan și caporalul Trifescu Ovidiu din Batalionul 136 Geniu le au prezentat elevilor avantajele alegerii carierei militare, misiunile militarilor din teatrele de operații precum și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotare.

[nggallery id=6317]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea