Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Activități multiple organizate în Alba de Ziua Armatei Române: Profesori și elevi, la demonstrații/ ISU a câștigat turneul de fotbal

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 23-24 octombrie 2018, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României – 25 octombrie 2018, Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat și desfășurat o serie de activități cu scopul principal de a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, dar și de a promova imaginea Armatei în rândul tinerilor.

Astfel, marți 23 octombrie 2018, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența a numeroși invitați din partea autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare, profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiu, jurnaliști și cadre miliatre în rezervă, au avut loc expuneri privind semnificația Zilei Armatei României pentru poporul român, prezentarea capabilităților Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, expoziții de armament și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie, un concurs de tir precum și servirea unei mese calde preparată la bucătăria rulantă de campanie.

La activitatea din poligon au răspuns prezent invitați din partea Fabricii de Arme Cugir S.A și Uzinei Mecanice Cugir care au expus cele mai noi proiecte în materie de armament de infanterie produs în țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Militarii Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Târgu Mureș au participat cu o echipă de operatori, un mijloc tehnic de tip URO VAMTAC și un stand de prezentare a  armamentului și echipamentelor din dotarea forțelor pentru operații speciale.

Au fost amenajate ateliere tematice cu armament și materiale pentru instruirea subunităților de geniu, de luare a liniei de ochire dar și un minipoligon de tragere cu arme de airsoft al Asociației de Airsoft ”Super Daddys”.

De asemenea, pe data de 24 octombrie 2018 batalionul a organizat un miniturneu de fotbal în incinta  Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 7 echipe, reprezentând Ministerul Apărării Naționale (4 echipe), Inspectoratul Județean de Poliție Alba (1 echipă), Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba (1 echipă ), Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba (1 echipă) și Ministerul Justiției – Penitenciarul Aiud (1 echipă). La final, clasamentul pe echipe a fost:

– Locul I: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba;

– Locul II: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba;

– Locul III: Inspectoratul Județean de Poliție Alba;

– golgheterul turneului: Drîmbărean Lucian – I.S.U. Alba;

– portarul turneului: Gînsan Rareș – I.S.U. Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului ”Ziua Armatei României în școli” , organizat în colaborare cu Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba la instituțiile de învățământ din orașul Câmpeni,  maiorul Diaconescu Dan și caporalul Trifescu Ovidiu din Batalionul 136 Geniu le au prezentat elevilor avantajele alegerii carierei militare, misiunile militarilor din teatrele de operații precum și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotare.

[nggallery id=6317]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Capela cimitirului municipal din Sebeș va fi închisă din 29 mai 2023 pentru lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Capela cimitirului municipal din Sebeș va fi închisă din 29 mai 2023 pentru lucrări de reparații

Capela cimitirului municipal din Sebeș va fi închisă pentru o perioadă de circa două săptămâni, începând cu data de 29 mai 2023, pentru efectuarea unor lucrări de reparații.

Municipalitatea din Sebeș a demarat un proiect mai amplu destinat cimitirului municipal, situat pe strada Augustin Bena (ieșirea din Sebeș spre Vințu de Jos).

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, va fi construit un gard de împrejmuire și vor fi efectuate intervenții la capelă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri din comuna Horea: Primăria a primit aviz de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri din comuna Horea: Primăria a primit aviz de mediu

Primăria Comunei Horea a primit aviz de mediu din partea APM Alba pentru proiectul „Modernizare drumuri locale în comuna Horea”.

Prin acest obiectiv de investiții se urmărește modernizarea a două sectoare de drumuri de interes local, Strada Bisericii, cu o lungime de circa 500 de metri, și Drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca, în lungime de 4.500 de metri.

Investiția ce urmează a fi realizată este localizată în extravilanul localităților Horea, Preluca și Teiu. Modernizarea celor două sectoare de drum constă în realizarea de lucrări de terasamente, lucrări de consolidare, lucrări la sistemul rutier și dispozitivele pentru colectarea și evacuarea apelor de suprafață, respectiv lucrări pentru asigurarea siguranței rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Valoarea totala a obiectivului de investitie cu TVA este 9.448.555,00 lei inclusiv TVA, din care valoarea C+M este 8.630.383,35 lei inclusiv TVA.

Durata de realizare a investiției este estimată la 32 de luni, din care 24 luni pentru lucrările de construcții-montaj.

Neajunsurile de ordin general constatate sunt:

-o lipsa amenajarii traseului drumului in plan si spatiu;
-sistemul rutier actual este reprezentat de pietruire recentă cu piatră spartă mare de carieră, ca urmare a lucrărilor de întreținere / pietruire veche cu balast amestecat cu șisturi din deluviu / deluviu nisipos-argilos cu fragmente și blocuri mari de șisturi / pietruire cu balast și piatră spartă;
-partea carosabilă prezintă o serie de defecţiuni specifice drumurilor pietruite sau de pământ, de tipul gropilor, denivelărilor si făgaşelor, fapt care împiedică desfăşurarea normală a circulaţiei si conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed;
-existenta fagaselor longitudinale si transversale;
-lipsa unei imbracaminti rutiere moderne, care sa impermeabilizeze platforma drumului;
-partea carosabila si respectiv platforma drumului studiat sunt variabile. Latimea platformei drumului este cuprinsa intre 2,50 – 5,00 m.
-lipsa dispozitivelor pentru colectarea si scurgerea apelor pluviale;
-stagnarea apei provenite din precipitatii pe calea de rulare;

Obiectivele urmarite prin realizarea investitiei, respectiv obiectivele tehnice si obiectivele financiare, raspund obiectivului major care il reprezinta imbunatatirea conditiilor de circulatie (siguranta, viteza si confort) actuale pe drumurile existente pe teritoriul comunei Horea, conditie necesara pentru dezvoltarea socioeconomica a zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 mai 2023

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 mai 2023

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 mai 2023. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 27 -28 mai 2023

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare