Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Activități multiple organizate în Alba de Ziua Armatei Române: Profesori și elevi, la demonstrații/ ISU a câștigat turneul de fotbal

Publicat

în

În perioada 23-24 octombrie 2018, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României – 25 octombrie 2018, Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat și desfășurat o serie de activități cu scopul principal de a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, dar și de a promova imaginea Armatei în rândul tinerilor.

Astfel, marți 23 octombrie 2018, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența a numeroși invitați din partea autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare, profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiu, jurnaliști și cadre miliatre în rezervă, au avut loc expuneri privind semnificația Zilei Armatei României pentru poporul român, prezentarea capabilităților Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, expoziții de armament și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie, un concurs de tir precum și servirea unei mese calde preparată la bucătăria rulantă de campanie.

La activitatea din poligon au răspuns prezent invitați din partea Fabricii de Arme Cugir S.A și Uzinei Mecanice Cugir care au expus cele mai noi proiecte în materie de armament de infanterie produs în țară.

Electrica Furnizare Discount

Militarii Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Târgu Mureș au participat cu o echipă de operatori, un mijloc tehnic de tip URO VAMTAC și un stand de prezentare a  armamentului și echipamentelor din dotarea forțelor pentru operații speciale.

Au fost amenajate ateliere tematice cu armament și materiale pentru instruirea subunităților de geniu, de luare a liniei de ochire dar și un minipoligon de tragere cu arme de airsoft al Asociației de Airsoft ”Super Daddys”.

De asemenea, pe data de 24 octombrie 2018 batalionul a organizat un miniturneu de fotbal în incinta  Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 7 echipe, reprezentând Ministerul Apărării Naționale (4 echipe), Inspectoratul Județean de Poliție Alba (1 echipă), Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba (1 echipă ), Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba (1 echipă) și Ministerul Justiției – Penitenciarul Aiud (1 echipă). La final, clasamentul pe echipe a fost:

– Locul I: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba;

– Locul II: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba;

– Locul III: Inspectoratul Județean de Poliție Alba;

– golgheterul turneului: Drîmbărean Lucian – I.S.U. Alba;

– portarul turneului: Gînsan Rareș – I.S.U. Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului ”Ziua Armatei României în școli” , organizat în colaborare cu Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba la instituțiile de învățământ din orașul Câmpeni,  maiorul Diaconescu Dan și caporalul Trifescu Ovidiu din Batalionul 136 Geniu le au prezentat elevilor avantajele alegerii carierei militare, misiunile militarilor din teatrele de operații precum și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotare.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Trei turiști au fost recuperați în siguranță după ce au avut nevoie de ajutorul Salvamont ALBA în zona montană  de lângă Sălciua

Publicat

în

FOTO| Trei turiști au fost recuperați în siguranță după ce au avut nevoie de ajutorul Salvamont ALBA în zona montană  de lângă Sălciua

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în urma unui apel venit prin 112.

Salvatorii Montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Alba au intervenit în zona comunei Sălciua pentru a ajuta trei persoane din Turda care la venirea întunericului nu erau echipate corespunzător pentru timp de noapte.

Cele trei persoane au fost aduse în siguranță la baza muntelui. La acțiune au participat trei salvatori montani și doi voluntari.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Refacerea ecologică a Râului Mureș, prin popularea cu pește, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Publicat

în

Refacerea ecologică a Râului Mureș, prin popularea cu pește, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, din data de 27 octombrie, se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea acţiunii de refacere ecologică prin populare cu peşte a Râului Mureş.

Pentru susţinerea şi implementarea unui proiect de populare a Râului Mureş cu crap se impune încheierea unui protocol de parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba. Acest proiect se doreşte o continuare a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba lulia, finalizat cu o populare cu peste 1000 buc de cegă, în 22 decembrie 2017, în zona Municipiului Alba lulia, iar ulterior cu crap.

Electrica Furnizare Discount

Analizând speciile în declin, dar şi speciile cele mai uşor adaptabile, care să satisfacă şi să acopere o nişă cât mai largă din ecosistem propunerea AJVPS Alba de a încerca să populeze cu o specie prolifică, nepretenţioasă , rezistentă la poluare şi variaţii majore de debite – CRAPUL.

Importanţa proiectului constă în contribuţia la refacerea ecosistemului acvatic, respectiv repopularea Râului Mureş cu crap, respectiv conştientizarea populaţiei, a pescarilor sportivi şi a tinerilor asupra păstrării unui mediu sănătos, încercând şi educarea pescarilor sportivi privind un pescuit sustenabil şi cu perspective de dezvoltare în viitor. Totodată se precizează că acţiunile de refacere a mediului, a faunei şi a florei, sunt necesare în prezent pentru a contribui la refacerea mediului înconjurător şi la dezvoltarea durabilă, orice acţiune în acest sens fiind un semnal pozitiv atât pentru albaiulieni, cât şi pentru agenţii economici, a căror implicare ar trebui să fie activă în anii viitori.

Bugetul solicitat pentru implementarea proiectului de repopulare cu crap este 15000 lei, sumă din care Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba va achiziţiona de la o crescătorie autorizată, cu Certificat de Conformitate 1000 kg crap.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba va promova acţiunea de populare, va mediatiza susţinerea financiară asigurată de Primăria municipiului Alba lulia şi va depune până la data de 31.12.2021 un raport descriptiv şi decontul aferent implementării proiectului.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Mobilizare la lucrările pentru drumul care deservește Zona de Dezvoltare Economică Ciugud: Când va fi terminată șoseaua modernă cu 3 benzi, trotuare și pistă de biciclete

Publicat

în

Mobilizare la lucrările pentru drumul care deservește Zona de Dezvoltare Economică Ciugud: Când va fi terminată șoseaua modernă cu 3 benzi, trotuare și pistă de biciclete

Lucrările la Drumul Județean 107 sunt în plină desfășurare, tronsonul care se află în apropierea Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda şi face legătura directă cu DN 1 – varianta de ocolire a Municipiului Alba Iulia, urmând să fie terminat până la finalul acestui an.

Drumul va fi lărgit la trei benzi pe acest sector, banda suplimentară urmând a fi folosită în special pentru stocarea TIR-urilor. Pe lângă reparaţiile realizate asupra structurii rutiere, se vor realiza 3 podeţe noi şi un podeţ dalat, va fi amenajată alee pentru pietoni şi biciclişti, se vor amplasa 2 staţii de autobuz şi se vor asigura accesele la proprietăţi.

„Încheiem săptămâna cu fotografiile lucrărilor care se desfășoară pe Drumul Județean 107 (Calea Alba Iulia), drumul care deservește Zona de Dezvoltare Economică Ciugud. Investiția este un exemplu de colaborare administrativă între Primăria Ciugud și Consiliul Județean Alba, care a decis să finanțeze această lucrare pentru a sprijini dezvoltarea economică a comunei și a județului. În final, drumul va fi o șosea modernă cu 3 benzi, cu trotuare și pistă de biciclete.

Electrica Furnizare Discount

Și da, lucrările vor fi terminate în acest an!

Vă rugăm să circulați cu prudență în zonă până la finalizarea lucrărilor! Mulțumim, șoferilor și agenților economici, pentru înțelegere!”, au scris reprezentanții primăriei Ciugud pe facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare